Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ramptoerisme bij horrorhuis

Gepubliceerd: 06 mei 2008
0

De Oostenrijkse overheid klaagt over het toenemende aantal toeristen dat op het huis afkomt waar de 73-jarige Josef Fritzel 24 jaar lang zijn nu 42-jarige dochter vasthield.

Extreme incest
In augustus 1984 zou Josef Fritzel zijn 18-jarige dochter hebben gedrogeerd en haar naar de kelder van zijn huis in het Oostenrijkse Amstetten hebben gesleept, waar zij jarenlang werd misbruikt en zijn zeven kinderen baarde. Eén van deze kinderen is overleden. Van de overige zes werden de oudste drie bij hun moeder opgesloten in de kelder. De jongste drie werden toegelaten in het huis van de incestpleger en opgevoed door familie.

Respectloos
Ursula Puchebner, de plaatsvervangend burgemeester van de gemeente Amstetten, zegt het shockerend en onbegrijpelijk te vinden dat ramptoeristen speciaal naar Amstetten komen om een glimp op te vangen van het huis waar het jarenlange misbruik heeft plaatsgevonden. “Het toont geen enkel respect voor de slachtoffers??, aldus Puchebner.

Ramptoerisme
Ook bij andere rampen is ramptoerisme geen onbekend fenomeen. Sinds de orkaan Katrina New Orleans verwoestte, leeft de lokale bevolking op de inkomsten van ramptoerisme. Verschillende touroperators organiseren tochten door rampgebieden die door de politie zijn vrijgegeven. Ook de totale verwoesting en vele doden die de tsunami in Thailand veroorzaakte, werd door duizenden ramptoeristen voor eeuwig op camera vastgelegd.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Promotie
Terug naar de natuur in Oostenrijk

01 mrt 2016, We worden geleid door onze agenda en de digitale wereld is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar zo verliezen we wel iets heel waardevols: momenten die echt alleen van onszelf zijn. Pas als je die momenten weer terugvindt, realiseer je je wa...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1
Reportage
De mooiste wandeltocht van Oostenrijk

18 dec 2015, In Oostenrijk vereren ze hem als een koning. Wie het rijk van de Großglockner betreedt, staat op heilige grond. En wie even iets verder loopt dan de massa, heeft er het rijk alleen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.