Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

In recordtempo naar de top

Gepubliceerd: 30 dec 2007
0

De Oostenrijkse bergbeklimmer Chris Stangl heeft in een recordtijd de hoogste top van Antarctica bereikt - de ‘Mount Vinson’ (4892 meter). Hij deed er negen uur en tien minuten over; twee keer zo snel als het oude record van negentien uur.

Door dit record heeft hij nog een ander record op zijn naam weten te schrijven. De ‘Mount Vinson’ hoort bij de Zeven Toppen, de zeven hoogste bergen van ieder continent, en de Oostenrijker heeft al deze bergen beklommen in een totaaltijd van maar 58 uur en 45 minuten. Ter vergelijking, een gemiddelde - geoefende - klimmer heeft daar ongeveer 500 uur voor nodig.

Stangl, over zijn klim op de ‘Mount Vinson’: ‘Geen problemen, alles ging volgens schema. Alleen aan de schaduwzijde van de berg was het erg oncomfortabel. Het ijs groeide uit mijn mond en neus.’
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Promotie
Terug naar de natuur in Oostenrijk

01 mrt 2016, We worden geleid door onze agenda en de digitale wereld is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar zo verliezen we wel iets heel waardevols: momenten die echt alleen van onszelf zijn. Pas als je die momenten weer terugvindt, realiseer je je wa...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1
Reportage
De mooiste wandeltocht van Oostenrijk

18 dec 2015, In Oostenrijk vereren ze hem als een koning. Wie het rijk van de Großglockner betreedt, staat op heilige grond. En wie even iets verder loopt dan de massa, heeft er het rijk alleen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.