Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wintersportgewonden voorspeld

Gepubliceerd: 11 nov 2009
0

Een Oostenrijkse dokter denkt nu al te weten hoeveel ongevallen we dit jaar in de Oostenrijkse sneeuw kunnen verwachten.

Het hoofd van de Kuratorium für Verfkehrssicherheit, Anton Dunzendorfer, heeft uitgerekend dat er jaarlijks zo’n 9 a 10 miljoen wintersporters zich op de Oostenrijkse pistes begeven.

Pistes

De mensen op de pistes gaan samen in totaal ongeveer 600 miljoen keer naar boven met de skiliften, waarna ze daarna op skilatten of een snowboards weer afdalen.

Schatting

Uit ervaring kan de dokter met deze getallen de schatting maken dat er rond de 56.000 mensen dermate gewond zullen raken op de besneeuwde berghellingen, dat ze naar het ziekenhuis moeten.
Dat is een lager aantal dan vorig jaar, toen het aantal wintersportongelukken op 58.100 uitkwam.

Overmoed

De meeste ongelukken gebeuren door een te hoge snelheid of overmoed. De arts adviseert dan ook om het - zeker in het begin - rustig aan te doen.

Alert

Dus wil je liever niet met een gipsvlucht je vakantie onderbreken, dan is het raadzaam om zeker op de Oostenrijkse pistes zeer alert te zijn. Niet alleen in Oostenrijk, ook in de andere skigebieden natuurlijk. De artsen aldaar hebben tot dusverre nog geen uitspraken gedaan over de verwachte wintersportslachtoffers.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Promotie
Terug naar de natuur in Oostenrijk

01 mrt 2016, We worden geleid door onze agenda en de digitale wereld is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar zo verliezen we wel iets heel waardevols: momenten die echt alleen van onszelf zijn. Pas als je die momenten weer terugvindt, realiseer je je wa...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1
Reportage
De mooiste wandeltocht van Oostenrijk

18 dec 2015, In Oostenrijk vereren ze hem als een koning. Wie het rijk van de Großglockner betreedt, staat op heilige grond. En wie even iets verder loopt dan de massa, heeft er het rijk alleen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.