Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Skilift op zonne-energie

Gepubliceerd: 26 dec 2008
0

In het skigebied Kaiser-Brixental in Tirol (Oostenrijk) wordt dit winterseizoen de eerste sleeplift op zonne-energie in gebruik genomen.

De lift is maar klein, hij is 205 meter lang – wat voor een skilift niet veel is – en draait voor 100% op de energie van de zon. Er zitten zonnepanelen op de lift die zonlicht meteen omzetten in energie. Deze energie wordt ook opgeslagen voor als het slecht weer is.
De lift was niet goedkoop: er was een investering van 60.000 euro voor nodig. Met de lift kunnen 900 wintersporters per uur naar de gloednieuwe gondel in het Kaiser-Brixental gebied, een van de grootste skigebieden van Oostenrijk.

Kijk voor meer informatie op www.skiwelt.at
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Promotie
Terug naar de natuur in Oostenrijk

01 mrt 2016, We worden geleid door onze agenda en de digitale wereld is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar zo verliezen we wel iets heel waardevols: momenten die echt alleen van onszelf zijn. Pas als je die momenten weer terugvindt, realiseer je je wa...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1
Reportage
De mooiste wandeltocht van Oostenrijk

18 dec 2015, In Oostenrijk vereren ze hem als een koning. Wie het rijk van de Großglockner betreedt, staat op heilige grond. En wie even iets verder loopt dan de massa, heeft er het rijk alleen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.