Oekraïne bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Oekraïne is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Oekraïne zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Oekraïne, kun je zien waar je het best in Oekraïne naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Oekraïne als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Kiev

De hoofdstad van Oekraïne beschikt over veel kerken, kathedralen, kloosters en andere monumenten. Een bekende kathedraal is de Sint-Sofiakathedraal die op dit moment als museum in gebruik is en soms ter beschikking wordt gesteld voor religieuze plechtigheden.

Kloostergrot

Op de heuvels boven de Dnjepr rivier in Kiev vind je een kloostergrot, die ook wel bekend staat als Kyiv-Pechersk Lavra. Om dit gebied te bezoeken, kun je wel een halve dag uittrekken. Je kijkt je ogen uit en leert meteen de spirituele kant van de Oekraïense bevolking kennen.

Odessa

Odessa is gelegen op heuvels rondom een haven aan de Zwarte Zee. Het is de grootste stad aan de Zwarte Zee met veel industriële activiteiten. Er komen vooral toeristen uit de buurlanden, dit komt door de gunstige ligging van Odessa en haar voorsteden. De verbinding met West-Europa is niet zo goed en samen met het strenge visumbeleid zorgt dit ervoor dat er weinig westerse gasten komen.

Arkadia beach

Langs Odessa vind je verschillende stranden, maar Arkadia is toch wel de beste. Het gaat hier een beetje om zien en gezien worden. Met veel activiteiten, bars, restaurants en clubs is dit de ideale plaats om een paar dagen te blijven hangen.

Carpathian National Natural Park

Carpathian is het grootste nationale park van Oekraïne. Ondanks de status van dit natuurpark wordt er nog veel hout gehakt en is slechts een kwart beschermd gebied. In het park vind je wolven, bruine beren, lynxen, bizons en rendieren. Ook de hoogste top van Oekraïne staat in dit gebied.

Lviv

Lviv is een stad in het westen van Oekraïne die ook onder een aantal andere namen bekend is of is geweest. Cultuurhistorisch gezien, is Lviv een van de belangrijkste steden in Midden-Europa. De vele bevolkingsgroepen die er gewoond of geheerst hebben, hebben allemaal hun sporen nagelaten en in het centrum staan allemaal monumenten in de meest uiteenlopende stijlen.

Krim

De Krim is een schiereiland in het zuiden van Oekraïne. Het heeft een eigen hoofdstad, Simferopol, die bekend staat om de archeologische resten van de Scytische nomadenstad Neapolis. Ook als je naar het strand wilt kun je terecht op dit eiland in de badplaats Jalta.

Tsjernobyl

De stad in het noorden van Oekraïne staat natuurlijk bekend om haar kerncentraleramp. Dit was het eerste en tot nu toe enige ongeluk met een kerncentrale waarbij grote hoeveelheden radioactieve stoffen vrij kwamen en er grote gevolgen voor de volksgezondheid waren. Nog steeds is de radioactieve straling zo hoog, dat de eerst 14.000 bewoners tellende stad nog altijd een spookstad is.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Oekraïne voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Oekraïne