Oslo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paard en kar

Oslo,
Noorwegen


Bygdøy is een schiereiland ten westen van de binnenstad van Oslo. Het schiereiland (vroeger was het een echt eiland) staat bekend voor zijn vele musea.
Wij bezochten het Vikingschip Museum (Vikingskipshuset, er staan onder andere 2 gerestaureerde schepen) en het Noors volksmuseum (Norsk Folkemuseum), het Bokrijk van Noorwegen. Het is een groot openluchtmuseum dat 155 gebouwen van historische waarde uit de verschillende regio’s van het land bevat. Het openluchtmuseum werd in 1894 opgericht door Hans Aall. Een van de opmerkelijkste gebouwen is de originele 13de-eeuwse staafkerk uit het Noorse Gol. In de zomermaanden lopen er entertainers rond in authentieke klederdracht. De zilversmid, de pottenbakker, de wever en kaarsenmaker tonen het publiek hoe alles vroeger in zijn werk ging.
Tip uit eigen ervaring: Bezoek je Oslo per auto, parkeer je best op Bygdøy. Een dagticket kost hier zo een 35 NOK, terwijl je in Oslo centrum al snel voor een paar uur overdekt parkeren 120 NOK betaalt. Met de ferry geraak je zo in het centrum.