Noorwegen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Noorwegen - Toplocaties voor het Noorderlicht

Gepubliceerd: 14 aug 2012
0

Een hongerende zoektocht naar het noorderlicht. Is het zien ervan een kwestie van geluk of logica? We gaan op zoek naar de wetenschap achter het magische licht en belanden in de meest noordelijke uithoeken van de wereld. We vinden de aurora borealis op plekken waar vaak geen asfaltweg heen leidt en geen discolaser de lucht vervuilt. Plekken waar schepen in bevroren zeeën en gevangenissen voor ijsberen de gewoonste zaak van de wereld zijn. De gouden regel is op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Columbus Travel
Columbus Travel

 

 

 


Toplocaties voor het Noorderlicht

Ik bevind me in de bevroren wereld van Kulusuk, Oost-Groenland. Met mijn hoofd in mijn nek kijk ik naar de donkere hemel boven mij. Plotseling is het daar. De zon is uren geleden ondergegaan, maar felgroene strepen onderbreken nu de zwarte lucht. Brutaal trekken de groene slierten door de hemel. Geconcentreerd probeer ik iets van legendarische walvisschedels en een balspel te ontdekken, en daarna bloeddorstige maagden op oorlogspad. Eerder zei een meisje op het busstation van Anchorage tegen haar moeder: ‘dus eigenlijk is het een soort disco voor engelen’.

Het noorderlicht, de aurora borealis, een disco voor engelen. Het is zo mooi, zo stil, helemaal voor mij alleen. Het bizarre hemelse spektakel van het noorderlicht past goed bij deze al even bizarre plek op aarde: het surrealistische ijslandschap rond een klein Groenlands dorp aan de arme en dunbevolkte oostkust. Een Inuit gemeenschap van jagers en alcoholisten, traditie en Amerikaanse rock, legendes en dorpsroddel.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

 

 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noorwegen artikelen
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

2
Video
Wie durft? De langste houten trap ter wereld

09 okt 2016, Wow; Deze trap in Noorwegen telt maar liefst 4444 treden! De Flørli trap in Lysefjord werd voorheen gebruikt als onderhoudstrap voor een oude waterleiding. Nu kunnen reizigers de houten trap beklimmen. Waarom je dat zou doen? Bekijk het zelf!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.