Noorwegen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ga voor ons op langlaufreportage!

Gepubliceerd: 19 nov 2010
4

Heb jij een talent voor fotografie of schrijven, ben je actief ingesteld en kun je geen genoeg krijgen van sneeuw? Treed dan in de voetsporen van de redactie en ga voor Columbus op langlaufreportage in Noorwegen!


Noorwegen is een waar winterparadijs voor actievelingen. Witte bergtoppen, ijzige fjorden, poedersneeuw en prachtige uitzichten maken dit een ideale bestemming voor wintersportliefhebbers. Met name langlaufers kunnen hier hun hart ophalen in de vele gebieden die het land rijk is, zowel voor gevorderden als beginners. Langlaufen is niet voor niets volkssport nummer één in Noorwegen. Volg de loipes - de langlaufsporen in de sneeuw - en ontdek het prachtige landschap, overdag of ' savonds langs de verlichte routes.

Ga voor Columbus op pad

Als Reporter voor Columbus willen we natuurlijk weten wat je ervaringen zijn! De redactie is op zoek naar twee Reisreporters, die als fotograaf en journalist gezamelijk een week lang op reportage gaan en al langlaufend hun avontuur vastleggend in woord en beeld. Koppels en vrienden mogen reageren, maar ook als journalist of fotograaf afzonderlijk kun je reageren. Beide personen moeten een Reisreporterprofiel hebben, ofwel afzonderlijk, ofwel gezamelijk. De fotograaf zal foto's plaatsen, de journalist zal bloggen en tips plaatsen over het bezoek aan het gebied, de omgeving en de gedane activiteiten, beide op Reisreporter.nl.


Daarnaast behoudt Innovation Norway zich het recht tekst en beeld te gebruiken voor promotiedoeleinden en kan aan de deelnemers gevraagd worden de reis zowel voor, tijdens en na de reis te communiceren op Visitnorway.nl en op Facebook.

Deze reportage zal tevens in aangepaste vorm verschijnen in de septembereditie 2011 van Columbus Magazine!

De reis

De reis zal plaatsvinden in het begin van 2011, vóór mei. De exacte reisperiode wordt in overleg en op basis van beschikbaarheid bepaald. Het exacte langlaufgebied zal gekozen worden op basis van de ervaring van de Reisreporters. Het is niet noodzakelijk om een geoefende langlaufer te zijn. Een gezonde en actieve instelling wordt wel op prijs gesteld.

Wat moet je doen?

Stuur vóór 4 januari 2011 een motivatie (max. 200 woorden) naar reisreporter@columbusmagazine.nl waarom jíj de uitgelezen Reisreporter bent om voor Columbus op pad te gaan. Laat hierbij ook weten of je langlaufervaring hebt en zo ja, wat voor niveau.

Wil je als fotograaf op stap, stuur dan een link mee van één van jouw foto's op Reisreporter.nl, dat in jouw ogen je fotografiestijl het beste weergeeft. Wil je mee als journalist, stuur dan de link mee van één van je blogs op Reisreporter.nl, wat in jouw ogen jouw beste reisverhaal is. Reageer je als koppel, dan verwachten we zowel een bloglink als fotolink.


Nog geen blog of foto? Plaats er dan nu één en stuur de link mee! Uit alle inzendingen kiest de redactie van Columbus het team. De winnaars worden uiterlijk 12 januari op de hoogte gesteld.


Nog geen Reisreporter? Schrijf je dan snel in en plaats je mooiste foto's of je leukste reisverhaal onder de blogs. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de link hiervan samen met je motivatiebrief naar de redactie sturen.

Bij de reis zit inbegrepen:

Retourvlucht Amsterdam – Oslo met SAS of KLMTransfers van en naar luchthaven OsloTrein en/of ander lokaal transport in NoorwegenWeek verblijf in langlaufaccommodatie(s) op basis van halfpensionHuur van langlaufski'sGebruik van loipes is gratis

Bij de reis zit niet inbegrepen:

(Doorlopende) Reis- en annuleringsverzekeringEventuele autohuurDrankjesEigen uitgaven (souvenirs etc.)

Voorwaarden

Deelnemers zijn ouder dan 18 jaarPrijswinnaars worden bepaald door de redactie van Columbus in samenspraak met Innovation NorwayPrijswinnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.Om kans te maken op de prijs hoeft je geen geoefende langlaufer te zijn. Een gezonde en actieve instelling wordt op prijs gesteld.Reisperiode in 2011, exacte periode in overleg en op basis van beschikbaarheid.Als je deelneemt, ga je akkoord dat je beschikbaar bent in de gezamenlijk vastgestelde periode.De reporters doen vóór 31 juni verslag van de reis op Reisreporter.nl. Minimale bijdrage is een blog (ongeveer 1000 woorden) en/of vijf foto's.Zowel tekst als foto’s mogen door Innovation Norway gebruikt worden voor promotiedoeleinden. De reporter draagt zelf zorg voor een reis- en/of annuleringsverzekering. In geval van annulering, is de reporter zelf verantwoordelijk voor de kosten die hieraan verbonden zijn. Medewerkers van Uitgeverij Columbus en Innovation Norway zijn uitgesloten van deelname

[strong][i]Deze persreis wordt mede mogelijk gemaakt door Visitnorway.nl en SkiinNorway.com. [/strong][/i]deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noorwegen artikelen
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

2
Video
Wie durft? De langste houten trap ter wereld

09 okt 2016, Wow; Deze trap in Noorwegen telt maar liefst 4444 treden! De Flørli trap in Lysefjord werd voorheen gebruikt als onderhoudstrap voor een oude waterleiding. Nu kunnen reizigers de houten trap beklimmen. Waarom je dat zou doen? Bekijk het zelf!

0

Reacties van bezoekers Reageer

alainverhasselt

Door: alainverhasselt • Geplaatst op

... Spannend! Benieuwd wie m wint. Plaatsen jullie ook een reactie in de nieuwsbrief of worden alleen de winnaars gecontacteerd?

alainverhasselt

Door: alainverhasselt • Geplaatst op

Ah mooi! Er meldt zich al iemand aan om te schrijven. Meld ik me bij deze aan om te fotograferen en hebben we reeds een perfect team. Stop maar moet zoeken!! :)
No kidding, ik zou het ook wel kunnen gebruiken in deze carrièredip...

ClaireGoossens

Door: ClaireGoossens • Geplaatst op

Te gek! Precies waar ik naar op zoek ben! Schrijven, skies, sneeuw, natuur, frisse lucht, grootse uitzichten.

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

oooh, weer zo'n mooie (en lekker sportieve!) bestemming en een kans om daar als RR naartoe te gaan! Dat wordt weer goed bedenken welke foto (en/of verhaal) ik ga insturen, want dit lijkt me prachtig!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.