Noorwegen steeds populairder image
Smckle

Noorwegen steeds populairder

Hoewel we voor de wintersport traditioneel vaak nog naar Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland gaan, is Noorwegen een steeds populairdere bestemming aan het worden onder Nederlanders. En met recht, want onze noorderburen hebben aardig wat te bieden.

Fjorden, ijshotels, het noorderlicht en de 20.000 kilometer lange kustlijn oefenen blijkbaar een steeds grotere aantrekkingskracht uit op ons Nederlanders. In de afgelopen vijf jaar zijn de reizen naar Noorwegen verdubbeld en vorig jaar reisden maar liefst 154.000 mensen af naar het noorden, waarvan 17.000 voor de wintersport. Dat blijkt uit de cijfers die Innovation Norway verzamelde.

Columbus zet daarom 6 doetips op een rij, om je vakantie nóg interessanter te maken.

1. Sledetochten

Hoewel er natuurlijk genoeg sneeuw ligt voor een goede wintersportvakantie, komen steeds meer mensen erachter dat het land ook heel geschikt is voor andere activiteiten. Wie liever niet zelf de latten onderbindt, maar wel het sneeuwlandschap aan zich wil laten voorbijtrekken, kan bijvoorbeeld genieten van een sledetocht. Met husky's natuurlijk – daar staat het land immers om bekend – maar ook met rendieren. Dan weet je ook eens hoe de kerstman zich voelt.

2. IJsvissen

Gooi je graag een hengeltje uit? Dan kun je gaan ijsvissen: een sport die al eeuwenlang beoefend wordt en een hele nieuwe ervaring zal zijn voor de visliefhebber. En wie echt actie wil, kan ook kingcrabs gaan vangen op de Barentszzee.

3. Kamperen

Het Scandinavische land is door het grote aantal natuurgebieden en vele mooi gelegen campings ook uitermate geschikt om in te kamperen. Mede daarom is de bestemming geliefd onder onze landgenoten: Nederlanders zijn na de Duitsers de grootste kampeerliefhebbers van Europa.

4. IJshotel

Wie liever in een hotel slaapt, kan ook bij de noorderburen terecht. Voor een hele bijzondere – maar ook wel koude – beleving, wel te verstaan. Altijd al eens in een ijshotel willen slapen? Dan is Noorwegen het land waar je moet zijn. Maar ook een 'hytte' – een huisje midden in de natuur, varierend van simpel hutje tot luxe lodge – kan een bijzondere manier zijn om te verblijven.

5. Lapland en het Noorderlicht

Noors Lapland – het gebied van het Samen volk – kent uitgestrekte natuurgebieden en is een van de mooiste plekken om een tentje op te zetten. Hier in het hoge noorden kun je op de juiste tijd van het jaar ook genieten van misschien wel de meest spectaculaire natuurverschijnselen: het noorderlicht, en de middernachtszon.

6. Short break

Mede door de grote diversiteit kan bijna iedere reiziger wel iets van zijn gading vinden. Wil je geen lange vakantie? Dan is het land ook voor een short-break geschikt. Immers, je bent er snel. Een citytrip naar bijvoorbeeld Oslo is dan ook de moeite van het overwegen waard.

Meer inspiratie kun je vinden op Visitnorway.nl.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.