Groningen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groningen image

Zomaar een dagje Groningen: wat een aanrader

Groningen
Nederland
Alexmeester

Zomaar een dagje Groningen: wat een aanrader

In de eerste week van januari (iets langer zelfs) kun je in de meeste 4- en 5-sterrenhotels in de Benelux en Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk voor slechts 35 euro pp volop genieten (zie www.hotelweek.nl). Wij doen dat nu al een paar jaar en dit keer was Groningen aan de beurt; wij sliepen in Hotel Schimmelpenninck en aten s'avonds in een fantastisch italiaans specialiteiten restaurantje met de naam Bocaccia op nog geen 3 min. lopen.

We kiezen zomaar een stad die ons leuk lijkt, maar Groningen komen we zeker nog een keer terug. Met een wandelroute in de hand uit het boekje '52 zondagen', liepen we de historische route vanaf het Gronings museum, door mooie straten vol met historie, sfeer, gezelligheid en sfeer, maar dat had ik al gezegd. Wie van museums houdt, komt tijd tekort, historisch wandelen kan in een paar uur en winkelend kun je tijd hier zeker goed doorbrengen. Koffietentjes, barretjes en restaurantjes te over in deze studentenstad. Een aanrader!

Omdat we uit Hoorn met de auto kwamen en geen zin hadden om de goedkope hotelovernachting met de hoge parkeertarieven teniet te doen, parkeerden we op P+R Hoogkerk dat direct aan de A7 ligt. Vandaar rijden 2 bussen, de 316 en 317, in 10 minuten naar de Grote Markt voor 2 euro enkele reis. Het retourtje is alleen op dezelfde dag geldig. Fantastisch toch.

Foto's

981af.jpg
981af.jpg
Alexmeester
37d66.jpg
37d66.jpg
Alexmeester
fd84b.jpg
fd84b.jpg
Alexmeester