Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kasteel Doorwerth

Gelderland,
Nederland


Ja, waar ga je naar toe als je een familiedag hebt en iedereen komt uit een andere windrichting. Dan wordt het dus Kasteel Doorwerth.
En het pakt allemaal nog veel leuker uit dan verwacht.
Dit weekend lag er dus sneeuw. Dat maakte e.e.a. nog aparter.

Afijn, na de sanitaire stop na aankomst eerst nog koffie en broodje gegeten. De Zalmen is helaas aan het renoveren, dus er is op dit moment een alternatieve lokatie binnen het kasteel (kasteelkelder) met beperkte kaart. Is een knusse aangelegenheid, maar als je met 9 man om half 2 binnen komt vallen, dat lukt dus niet. Maar aan de tafels in de garderobe (wel jas aanhouden ivm temperatuur) werden we ook bediend.
Omdat het zulk mooi weer is en er sneeuw ligt besloten om eerst boswandeling en de kasteelomgeving te bewonderen. Heuvels en bevroren vennen. Normaal ga ik omhoog in een skilift, hier zelf omhoog lopen.... Om het knisperen van de sneeuw onder je schoenen te horen en te voelen. Er zijn kids aan het sleeen. Paarden in de verte, honden die dollen....
Kasteel Doorwerth is echt een mooi geheel. Brug over de gracht, kasteel poort, binnenplaats en vele vele ruimtes.
Er bevinden zich 3 musea. (museumjaarkaart geldig)

De heren achter de receptie zijn zeer behulpzaam en maken het voor kinderen erg aantrekkelijk om de speurtocht te lopen. Ha, en wij deden net zo hard mee! Het kasteel is in volle glorie hersteld en heel bezienswaardig. Kasteelmuseum, jachtmuseum en in het veluws museum hangen landschappen. Ons bezoek aan de drie nam zo'n 5 kwartier in beslag. Als je niet weet wat te doen op een familiedag: Dit was erg genoeglijk.
In Renkum wat op 10 min. rijden ligt hebben we als afsltuiting gegeten (lang leve de AH spaaractie) bij restaurant Montaza. En ook dat was helemaal geen tegenvaller.

Ik heb helaas maar 2 foto's.... camera weigerde verder dienst. Maar de herinnering blijft toch wel.