Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gelderland image

Maandthema foto idee

Gelderland
Nederland
Willemien

Maandthema foto idee

Reizend door continenten fotograferen we mensen in hun woonomgeving en op hun reizen al dan niet met bijzonder vervoer, landschappen en dieren. Op onze reizen leren we van de cultuur van andere volken en genieten van de andere wereld waar we ons in bevinden.

Tijdens onzereizen bezoeken we ook altijd wel een begraafplaats. Op deze plekken is veel op te steken van de cultuur van een volk.

Als het oude begraafplaatsen zijn is er vaak een archeologisch of historisch aspect aan verbonden. De vorm van de stenen en de opschriften op grafmonumenten vertellen veel over de bevolking.

Op onze laatste reis door Schotland bezochten we afgelegen grave yards met wijds uitzicht over de oceaan met hoge Keltische kruizen en opschriften over leden van de Schotse clans. De opschriften vertellen vaak wat de overledene in zijn leven heeft gedaan, wat zijn of haar rol was in de samenleving, hoe oud hij of zij is geworden en wat voor geloof werd aangehangen. Een kruis, een Davidsster of bijvoorbeeld het symbool van de vrijmetselarij.
Soms is het verhaal op het monument schokkend, zoals dat van een 19 jarige First lieutenant van het British Royal Flying Korps. “Killed when flying” in de Eerste Wereldoorlog.

Overal zijn deze plaatsen te vinden: Vikinger begraafplaatsen in Denemarken, Boedistische begraafplaatsen in Vietnam, Indiaanse begraafplaatsen in Yucatan Mexico, Osmaanse begraafplaatsen in Turkije…………..

Er kunnen vaak heel mooie en karakteristieke foto’s worden gemaakt.

Misschien ook een aardig idee voor het foto-thema van de maand!

Foto's

de226.jpg
de226.jpg
Willemien
8fc17.jpg
8fc17.jpg
Willemien
de226.jpg
de226.jpg
Willemien
6d536.jpg
6d536.jpg
Willemien
6d536.jpg
6d536.jpg
Willemien