Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gelderland image

Gelderland

Gelderland
Nederland
Janhermens

Verslag Vrijdag Visdag

Het was een hele klus om alle plaatsingen van onze visdag te bekijken, te beoordelen en van commentaar en ‘graten’ te voorzien.
Behalve vissen, we hebben ze maar niet geteld, hebben we ook bijzonder veel verschillende landen voorbij zien komen, het waren er maar liefst 37 waarbij Sri Lanka ver boven de andere uit stak. Maar, daarvoor is het dan ook een eiland en als daar al niet meer gevist zou kunnen worden!
Het aantal tips, twee slechts, viel ons enigszins tegen, schijnbaar doen wij Nederlanders de vis gewoon in de pan! De sardientjes op z’n Marokkaans van Fransje (sidonius) vielen bij ons wel erg in de smaak, daarvoor verdient ze zonder meer ‘een eervolle vermelding’.
Daar tegenover stonden 94 foto’s plus 1 die we gemist hebben, waarschijnlijk in de zoveelste plaspauze, maar dat bevestigt alleen maar de bekende uitzondering op de regel!
Het aantal RR’s dat met ons van de visdag genoten heeft bedroeg 44. Helaas kwamen enkelen er pas achter toen de dag reeds voorbij was, maar die hadden waarschijnlijk de was- en gehaktdag eerder ook al gemist.
We hebben afgelopen vrijdag heel wat vissen voorbij zien zwemmen, van gigantisch groot tot onzichtbaar. Beide formaten vielen bij ons al snel af omdat onze ovenschaal óf veel te klein óf veel te groot zou zijn. Alleen bij het laatste formaat zou onze witlofschotel nog zichtbaar blijven!
De keuze om te kijken naar een mooie combinatie tussen vis en witlof moesten we al vrij snel laten varen. Eerder noemden we al het formaat, daarnaast leken sommige vissen ook niet geschikt voor onze schotel gezien hun gevaarlijke uiterlijk of foute kleur! Oók de hoeveelheid vissen op één foto was ons te groot voor onze schotel.
We hebben onze keuze dan ook uiteindelijk laten vallen op een geheel ander criterium: wie geeft er een mooi beeld van wat vissen nu eigenlijk is!
De eervolle vermeldingen hadden we vrij snel gevonden: Eva (lola) met haar ‘schrokop’, Ans (reysigers) met haar ‘paalvisser’ en Paula (leeu) met haar hangende visoptocht in Alaska.
Op een kunstzinnige manier probeerde Hans (konne000) ons te verleiden met een vissenstaartje, maar daar trapten we toch niet in, leuk geprobeerd Hans!
Natuurlijk kunnen we er nog heel wat mooie, grappige, leuke foto’s uit lichten, maar jullie verdienen sowieso allemaal een pluim voor de inzet waardoor het een geslaagde, maar wel lange dag werd.
Onze uiteindelijke keuze is gevallen op een serie foto’s die een mooi beeld geven van het vissen, het vervoer en de verkoop van vis. Echter, óók haar blauwgestreepte vis viel vanwege z’n kleur al vroegtijdig af. Een witlofschotel met alleen maar een wit staartje………………
Jacomien (jacomien), je bent van harte uitgenodigd een keer hier in Barneveld te komen genieten van de witlofschotel. De mooiste vonden we wel die vis waarbij je ogenschijnlijk nog geld toe krijgt als je hem koopt!
Tot slot willen we iedereen graag bedanken voor de enorme inzet, de leuke reacties naar elkaar toe en het plezier dat we met z’n allen gehad hebben.
Groetjes, Jan en Christien