Drenthe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chinese sferen in Emmen

Drenthe,
Nederland


Wekenlang zijn 44 Chinezen in een tent naast de dierentuin in Emmen bezig geweest om het hele dierenpark om te toveren in een groot Chinees lichtjesparadijs. Op weg naar mijn werk kwam ik er dagelijks langsgefietst en zag de Chinezen lassen, naaien en timmeren, om enorme, bontgekleurde, draken, lieveheersbeestjes, tijgers, flamingo's en lampionnen in elkaar te zetten, die in het park prachtig zullen worden verlicht. De winkeliers in het centrum doen vrolijk mee en creëeren Chinese sferen in de stad. Mijn verwachtingen waren dan ook zeer hoog gespannen.....

Afgelopen dinsdag 10 november is het Chinese lichtjesspektakel in Dierenpark Emmen dan eindelijk losgebarsten. Dit unieke, traditionele Chinese lichtjesfeest is voor het eerst in Europa te zien. Oorspronkelijk is dit een Chinees feest van Geluk en Voorspoed (gesymboliseerd door de draak). In het dierenpark word je volledig ondergedompeld in de Chinese cultuur. Vanaf 16.00 's middags, als de "normale" dierentuindieren naar hun nachtverblijf vertrekken, kun je rondwandelen langs de lichtsculpturen in het donkere park. Persoonlijk hoogtepunt vind ik de 100 meter lange, 7 meter hoge draak op de Afrika Savanne, maar je weet hoe dan ook niet waar je moet kijken, zo indrukwekkend ziet het eruit! Er zijn lezingen en workshops en Chinese zang en dans. Een Chinese keuken completeert de China ervaring.

Op de site www.chinafestivaloflights.nl kun je meer achtergronden lezen over de geschiedenis van dit festival in China, kun je kaarten reserveren en alvast een impressie krijgen van wat er te zien is. Tot en met 10 januari kun je nog een kijkje gaan nemen.
Als je niet gaat, dan heb je zeker iets gemist!!