Drenthe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drenthe image

op bezoek in het huis van Cuby

Drenthe
Nederland
Jeannette

op bezoek in het huis van Cuby

Als 11 jarig kaboutertje van de padvinderij mocht ik op kamp in Grollo. We gingen met de fiets vanuit Emmen, een hele reis.
Mijn oudere broer was een fan van Cuby (Harrie Muskee) en vroeg of ik, als ik de kans had, een handtekening van hem wilde vragen. Dat wilde ik natuurlijk proberen voor mijn grote broer! Cuby zag ik wel, maar alleen in cafe Hofsteenge aan de bar, tegenover onze kampeerboerderij. Het was algemeen bekend dat Harry Muskee wel een biertje lustte en hier durfde ik hem niet aan te spreken.
Dan maar naar zijn boerderij in het dorp want die handtekening moest en zou ik krijgen. Klop klop op de achterdeur, ik hoorde niks, zachtjes deed ik de deur open. Achterin een donkere woonkamer zag ik een man met een vrouw op de bank zitten. Wat ze aan het doen waren wist ik als 11 jarige niet...
Toch maar brutaal zijn en erop af: "mag ik wel een handtekening van u?".
Het bleek niet Cuby te zijn maar de gitarist van Cuby and the Bizzards, Eelco Gelling. Apetrots verliet ik de boerderij.

Dit voorjaar ging ik terug naar Grollo, want het Cuby and the Blizzards museum was geopend. Ik wilde dit huis waar ik als 11 jarige geweest was graag bekijken. Ik herkende de achterdeur en het hoekje waar Eelco zat te zoenen. Het leek allemaal veel kleiner als toen maar ja ik ben zelf ook gegroeid.

Afgelopen maandagavond overleed Harrie Muskee. Vandaag wordt Cuby herdacht in zijn museum. De cirkel is rond: "Somebody will know some day", schalde vanmorgen uit mijn oude pick up...

Foto's

31248.jpg
31248.jpg
Jeannette
43a4e.jpg
43a4e.jpg
Jeannette
b0869.jpg
b0869.jpg
Jeannette