Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Haringeter

Den Haag,
Nederland


Het leuke aan de boulevard van Scheveningen vind ik, dat vrijwel iedereen wel (jeugd)herinneringen heeft die zich hier afspelen! Het maakt het een nostalgische plek, die zelfs in verval nog charme heeft. Tijdens een wandeling over de boulevard kun je bovendien gratis kunst bekijken.

Beelden aan Zee is een museum aan de boulevard, het enige museum in Nederland dat alleen de beeldhouwkunst belicht. Een deel van de collectie is gratis te zien, gewoon langs de boulevard! Het betreft de beelden van de Amerikaanse kunstenaar Tom Otterness. Zijn sculpturen beelden onder andere karakters uit sprookjes uit of drukdoende zakenmannetjes in kantoorpakken met attachékoffertjes of dieren, zoals krokodillen, die uit het riool tevoorschijn komen. Het hoofdthema van zijn werk schijnt evenwel te zijn: de strijd van de kleine man tegen het kapitalistische systeem in een onwerkelijke en vreemde omgeving.

Op de foto zie je De Haringeter, een stripachtig beeld van ongeveer 12 meter hoog. Toen ik bij ondergaande zon de boulevard op kwam lopen en hem zo zag staan, vond ik het toch wel een mooi gezicht.