Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Den Bosch - Tuin der Lusten in 3D

Den Bosch,
Nederland


In het kader van het Jheronimus Bosch-jaar is er in 2016 van alles in en rond Den Bosch te beleven dat te maken heeft of geïnspireerd is op de van oorsprong Bossche schilder en zijn oeuvre. Voor de Bosschenaren zelf worden de tentoonstellingen, uitjes en andere feestelijkheden groots aangekondigd in een lokale krant.
Nou ja, bijna alles wordt zo aangekondigd... Een naar mijn mening waardevol en verrassend uitje is daarbij onderbelicht gebleven.

In de Raadskelder in Den Bosch in het winkeltje 'Jheronimus forever yours' kun je namelijk met een VR-bril en koptelefoon een 3D 360 graden tour maken door De Tuin der Lusten-triptiek. Voor slechts € 3,50 kun je plaats nemen op één van de krukjes van het inimini-zaaltje. Benodigdheden op, en dan zit je opeens op een vis. Deze gevinde vriend begeleidt je al zwemmend door de drie schilderijen. Om je heen is van alles te zien en horen. Ik heb me tien minuten lang verwonderd terwijl meneer de vis en zijn gevolg de wonderlijke wereld van Jheronimus Bosch tot leven lieten komen.

Als je er geen genoeg van kunt krijgen, is er in het winkeltje van alles te koop, van pennen, magneten en boeken tot wijn, bier en lampen.

Ben je binnenkort in de buurt van Den Bosch dan is het wat mij betreft zeker de moeite een kijkje te gaan nemen onder het Stadhuis. Reserveren schijnt niet nodig te zijn, je wordt hoogstens voor een kwartier of half uur de Markt op of rond gestuurd.

Mocht je in het bezit zijn van een VR-bril, dan is er ook een app te downloaden en hoef je niet naar Den Bosch te komen. Zie hiervoor:
https://jeroenbosch500.wordpress.com/2016/05/22/futuristische-trip-door-tuin-der-lusten/