Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zelf bagage inchecken op Schiphol

Gepubliceerd: 08 jul 2008
0

Op Schiphol kunnen reizigers sinds afgelopen vrijdag zelf hun bagage inchecken. De luchthaven is in samenwerking met KLM een test gestart met een 'self-service baggage drop-off' systeem.

Passagiers plaatsen hun koffer in het nieuwe apparaat en voeren hun persoons- en vluchtgegevens zelf in. De afhandeling verloopt vervolgens automatisch. De proef duurt een half jaar. Een prototype van hetzelfde systeem werd eerder al getest.

Wachtrijen terugdringen
De introductie van de service maakt deel uit van een programma op Schiphol om het reisproces voor reizigers gemakkelijker te maken en wachtrijen terug te dringen. Inchecken kon je al zelf doen bij de self-service kiosk of via internet. Nu is ook de bagage aan de beurt.

Vast onderdeel check-in
Als de proef succesvol blijkt, zal de self-service baggage drop-off een vast onderdeel worden van het check-in proces op Schiphol. Hierbij wordt nadrukkelijk geluisterd naar de ervaringen van passagiers, aldus Schiphol.

Vertrekhal
De nieuwe apparatuur staat in Vertrekhal 2 bij balie 12. Alleen passagiers van de KLM en partners met instapkaart en één stuk bagage, kunnen meedoen aan de proef.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

0
Interview
2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

13
Reisnieuws
20 Europese bestemmingen die je niet meer mag missen

19 aug 2016, Voor veel buitenlanders is Europa het walhalla waar je zoveel kunt beleven op relatief korte afstanden. De verschillende culturen en de verscheidenheid aan natuur is hier uniek. Toch heeft Europa ook veel prachtige plekken die wij als Europeanen o...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.