Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zelf bagage inchecken op Schiphol

Gepubliceerd: 08 jul 2008
0

Op Schiphol kunnen reizigers sinds afgelopen vrijdag zelf hun bagage inchecken. De luchthaven is in samenwerking met KLM een test gestart met een 'self-service baggage drop-off' systeem.

Passagiers plaatsen hun koffer in het nieuwe apparaat en voeren hun persoons- en vluchtgegevens zelf in. De afhandeling verloopt vervolgens automatisch. De proef duurt een half jaar. Een prototype van hetzelfde systeem werd eerder al getest.

Wachtrijen terugdringen
De introductie van de service maakt deel uit van een programma op Schiphol om het reisproces voor reizigers gemakkelijker te maken en wachtrijen terug te dringen. Inchecken kon je al zelf doen bij de self-service kiosk of via internet. Nu is ook de bagage aan de beurt.

Vast onderdeel check-in
Als de proef succesvol blijkt, zal de self-service baggage drop-off een vast onderdeel worden van het check-in proces op Schiphol. Hierbij wordt nadrukkelijk geluisterd naar de ervaringen van passagiers, aldus Schiphol.

Vertrekhal
De nieuwe apparatuur staat in Vertrekhal 2 bij balie 12. Alleen passagiers van de KLM en partners met instapkaart en één stuk bagage, kunnen meedoen aan de proef.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!'

29 jan 2017, Beachvolleyballer Alexander Brouwer en teamgenoot Robert Meeuwsen sleepten brons in de wacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het kan erger, beachvolleyballen op de Copacabana. Maar er zijn meer unieke en onverwachte 'stranden' om te vol...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.