Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zelf bagage inchecken op Schiphol

Gepubliceerd: 08 jul 2008
0

Op Schiphol kunnen reizigers sinds afgelopen vrijdag zelf hun bagage inchecken. De luchthaven is in samenwerking met KLM een test gestart met een 'self-service baggage drop-off' systeem.

Passagiers plaatsen hun koffer in het nieuwe apparaat en voeren hun persoons- en vluchtgegevens zelf in. De afhandeling verloopt vervolgens automatisch. De proef duurt een half jaar. Een prototype van hetzelfde systeem werd eerder al getest.

Wachtrijen terugdringen
De introductie van de service maakt deel uit van een programma op Schiphol om het reisproces voor reizigers gemakkelijker te maken en wachtrijen terug te dringen. Inchecken kon je al zelf doen bij de self-service kiosk of via internet. Nu is ook de bagage aan de beurt.

Vast onderdeel check-in
Als de proef succesvol blijkt, zal de self-service baggage drop-off een vast onderdeel worden van het check-in proces op Schiphol. Hierbij wordt nadrukkelijk geluisterd naar de ervaringen van passagiers, aldus Schiphol.

Vertrekhal
De nieuwe apparatuur staat in Vertrekhal 2 bij balie 12. Alleen passagiers van de KLM en partners met instapkaart en één stuk bagage, kunnen meedoen aan de proef.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Moet je bang zijn voor kwallen? Zo weet je het

24 mei 2017, Er komen wereldwijd zo’n tweeduizend kwallensoorten voor. Slechts honderd zijn gevaarlijk voor de mens. De meeste kwallensoorten langs de Nederlandse kust zijn ongevaarlijk. Maar er zijn uitzonderingen …

0
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
Bizarste douanevondsten. Van viool tot hertenpenis

04 mei 2017, Onlangs greep de douane op Schiphol een stel bij de kladden dat met 72 kilo levende babypaling onderweg was naar China. Het zal je verbazen wat ze nog meer aantreffen. Dit waren met afstand de 10 bizarste vondsten. En wij voelen ons al bezwaard al...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.