Van Gogh op Schiphol image
Jan-Petra

Van Gogh op Schiphol

Wie een echte Van Gogh wil zien, hoeft niet naar het gelijknamige museum. Vanaf vandaag zijn schilderijen van de meesterschilder te bewonderen in het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol.

De tentoonstelling Vincent van Gogh: De Natuur Dichtbij omvat acht schilderijen, waaronder de beroemde Bloeiende Amandelboom. Van Gogh benaderde de natuur op een bijzondere manier, door er als het ware op in te zoomen. De schilderijen die in het museum hangen, omspannen zijn volledige artistieke loopbaan, met een accent op schilderijen vanaf 1886.

Schiphol heeft sinds 2002 zijn eigen dependance van het Rijksmuseum. Het is het eerste museum ter wereld dat in een terminal gevestigd is. Naast de schilderijen van Van Gogh, hangen er ook meesterwerken van andere beroemde schilders uit de Gouden Eeuw, zoals Jan Steen en Rembrandt.
Het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard, tussen de E en F pieren, achter de paspoortcontrole. De schilderijen van Vincent van Gogh blijven tot 7 juli hangen, daarna worden ze weer teruggegeven aan het Van Gogh Museum.