Schiphol geheel rookvrij image
Sannetje001

Schiphol geheel rookvrij

Rokende reizigers op Schiphol gaan het zwaar krijgen. Vanaf 1 januari 2008 mag namelijk nergens meer op deze luchthaven de brand in een sigaretje worden gestoken. Op dit moment is het nog toegestaan om te roken binnen speciale zones in cafés en restaurants, maar ook hier komt dus een einde aan.

Voor je door de paspoortcontrole gaat, kan je buiten je laatste sigaret opsteken. Stap je alleen over op Schiphol, dan is dit helemaal niet meer mogelijk. Medewerkers van de luchthaven zien erop toe dat iedereen zich aan het rookverbod houdt.

Schiphol is het eerste grote Europese vliegveld waar dit algehele rookverbod gaat gelden. Met de maatregel wordt vooruit gelopen op het rookverbod dat juli 2008 in de horeca van start gaat. De luchthaven heeft gekozen de maatregel al per 1 januari in te voeren, omdat ze het rookverbod niet midden in het hoogseizoen in willen laten gaan.

De Stichting Rokers Belangen is teleurgesteld. Ze vinden dat Schiphol geen enkele rekening met rokers houdt. De consumentenorganisatie wil speciale ruimtes waar roken nog wel is toegestaan.