Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Revolutionair vliegtuig op komst

Gepubliceerd: 02 aug 2007
1

De tijd dat we onze huidige vliegtuigen alleen nog kunnen bewonderen in musea is dichterbij dan we denken. Boeing en een projectgroep van studenten en professoren aan de TU Delft werken hard aan een revolutionair ontwerp van hét toekomstige vliegtuig.

Alles wat kosten kan verlagen, de efficiëntie vergroten en de CO2-uitstoot verkleinen wordt door het onderzoeksteam onder de loep gelegd. Aan de hand hiervan kunnen de meest ongewone ontwerpen ontstaan. Zoals een propelleraandrijving in plaats van straalmotoren. Of wat dacht je van een vliegtuig zonder vleugels, een soort UFO? De Blended-Wing Body die Boeing ontwikkelt lijkt daar erg veel op. Er zouden in zo’n toestel makkelijk 800 mensen passen, maar door de ronde vorm zouden de passagiers bochten veel heftiger ervaren. Een spuugzakje is dan geen overbodige luxe!

De reden voor het onderzoek naar een beter ontworpen vliegtuig is de enorm groeiende luchtvaart. Wetenschappers verwachten dat de CO2-uitstoot zal stijgen van twee procent naar vijf procent in 2050. De huidige toestellen blijken daarom niet op te kunnen tegen de groeiende sector. Er moeten zuinigere, meer efficiënte toestellen voor in de plaats komen die meer mensen met minder CO2-uitstoot kunnen vervoeren en minder geluidsoverlast veroorzaken.
Over vier jaar verwacht men het ontwerpconcept af te hebben, maar het duurt nog even voordat reizigers aan boord mogen. Het toestel zal naar verwachting in 2020 in de luchtvaart geïntegreerd worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!'

29 jan 2017, Beachvolleyballer Alexander Brouwer en teamgenoot Robert Meeuwsen sleepten brons in de wacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het kan erger, beachvolleyballen op de Copacabana. Maar er zijn meer unieke en onverwachte 'stranden' om te vol...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Reacties van bezoekers Reageer

sandragyles

Door: sandragyles • Geplaatst op

Ik ben benieuwd! Volgens mij is de luchtvaart aan innovatie toe.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.