Realitysoap solozeilster (14)  image
Nadine

Realitysoap solozeilster (14)

Laura Dekker, het 14-jarige meisje dat als jongste solozeilster de wereld wil rondvaren, heeft verschillende aanbiedingen gekregen om haar reis te laten filmen door een cameraploeg.

Binnen- en buitenlandse televisiezenders hebben zich gemeld om het avontuur van het meisje in beeld te brengen. Wanneer zeker is dat ze gaat varen, zal er een contract ondertekend worden.

Schooljaar

Als de rechter haar toestemming geeft om in haar eentje de wereld over te gaan, dan zal ze alsnog pas volgend jaar vertrekken. Laura vindt het zelf verstandig om eerst dit schooljaar af te maken.

Papierwerk

Nu is het weer sowieso te slecht om te vertrekken. Bovendien moet er nog een heleboel papierwerk geregeld worden.

Rechtbank

De rechtbank kreeg gisteren achter gesloten deuren te horen wat de bevindingen zijn van de psychologen die Laura onderzocht hebben. Voor de rechter was het van belang om vast te kunnen stellen of zij de wekenlange eenzaamheid op zee aan zou kunnen.

Ouders

Inmiddels is duidelijk geworden dat haar ouders het hier niet over eens zijn. Volgens haar vader kan Laura de reis gemakkelijk aan. Haar moeder denkt echter dat het de reis vooral de droom van de vader is.

Aandacht

Het plan om de hele wereld in haar eentje over te zeilen trekt veel aandacht. Zo heeft de viertienjarige al geld, hotelkamers en logeeradressen aangeboden gekregen.

Droom

Eind deze week weet Laura of ze haar droom volgend jaar waar kan maken.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.