Vliegtuig keert 2x terug image
Wolkje

Vliegtuig keert 2x terug

Tot twee keer toe keerde het Transavia vliegtuig terug naar Schiphol. De eerste keer kwam het toestel in botsing met een vogel, de tweede keer begaf het anti-ijssysteem het. De eindbestemming Ibiza werd pas bij de derde poging (met een ander vliegtuig weliswaar) bereikt.

Een typisch geval van drie keer is scheepsrecht. Een situatie die zelden of nooit voorkomt en die heel vervelend is voor de passagiers, aldus een woordvoerder.

Botsing met valk

Het vliegtuig was net op weg naar het Spaanse eiland, toen het in aanraking kwam met een valk. Aangezien het onduidelijk was of het toestel daardoor schade had opgelopen, zag de gezagvoerder zich genoodzaakt na twintig minuten terug te keren naar Schiphol.

Defect anti-ijssysteem

Op Schiphol werd het vliegtuig grondig gecontroleerd. De passagiers mochten in de tussentijd gelukkig wel blijven zitten. Na de inspectie van een uur kon het vliegtuig weer opstijgen. Alles leek nu zonder problemen te verlopen, totdat na een half uur bleek dat het anti-ijssysteem defect was. Wederom moest rechtsomkeert gemaakt worden.

Flinke vertraging

De 148 reizigers mochten het vliegtuig na de tweede landing verlaten. Ze konden aan het eind van de middag een vlucht nemen met een nieuw toestel om alsnog hun eindbestemming te bereiken.