Goedkoop op reis image
Happynessie

Goedkoop op reis

Goed nieuws voor vakantiegangers! Vanaf vandaag bel je goedkoop vanuit het buitenland en is een vlucht naar jouw bestemming vanuit Nederland niet meer belast met de vliegtaks.

De belasting die werd geheven op vliegtickets bleek geen invloed te hebben op reizigers; mensen boekten even vaak een vlucht naar het buitenland als voorheen. Ook de hoge telefoontarieven leken voor de toeristen geen goed argument om minder vaak naar het thuisfront te bellen.

Vliegtaks verleden tijd

1 juli 2008 werd de vliegtaks ingevoerd met de verwachting dat mensen minder snel per vliegtuig zullen reizen. Dit zou een positief effect hebben op het milieu. Nederlanders boekten in de afgelopen twaalf maanden inderdaad minder vluchten die vertrokken van Nederlandse luchthavens, maar het aantal boekingen van Duitse vluchten steeg enorm. Dit is alles behalve milieuvriendelijk. Door de afschaffing van de vliegtaks hoopt de overheid dat de meeste mensen eerder geneigd zullen zijn een vlucht te boeken met vertrek vanuit eigen land.

Meer bellen voor minder geld

Vanwege de hoge beltarieven in het buitenland hebben de ministers van de EU-landen ingestemd met het voorstel om de tarieven te verlagen. Voorheen betaalde je binnen Europa gemiddeld 35 cent per sms wanneer je je in het buitenland bevond. Vanaf vandaag dalen deze prijzen tot een maximale prijs van 11 cent per sms (exclusief BTW). De Europese maximumprijs van grensoverschrijdende gsm-gesprekken wordt verlaagd van 46 naar 43 cent per minuut (exclusief BTW). Buiten Europa ben je echter nog aan de wolven overgeleverd.