Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nederland gaat wijs op reis

Gepubliceerd: 12 jun 2009
0

Afgelopen week gaf minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken het startsein voor de Wijs op Reis-campagne. Dit is een overheidscampagne om de Nederlandse toerist te waarschuwen voor onder andere zakkenrollers en pech op de weg.

Een kwart van de Nederlandse toeristen komt ooit in aanraking met diefstal of geweld, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie. Dit is bij ANWB een bekend probleem. Toeristen hebben altijd geld op zak en worden gezien als een makkelijke prooi.

ANWB
De Wijs op Reis-campagne wil mensen goed voorbereiden om de vakantie zo vlekkeloos te laten verlopen. Een vakantie is er immers om te ontsnappen aan de drukte van thuis en niet om met de kapotte auto uren stil langs de drukke weg te staan. Ook wil ANWB mensen erop wijzen dat zij er zijn om alle problemen zo snel mogelijk op te lossen. De alarmcentrale krijgt echter de meest uiteenlopende vragen en deze gaan niet altijd over pech langs de weg. De afgelopen maanden kwamen de meest gevarieerde telefoontjes binnen, zoals de vraag wat de weersverwachtingen zijn voor de aankomende weken.

Drie tips van de ANWB
De ANWB geeft alvast drie tips weg waar toeristen aankomende zomer op kunnen letten om de vakantie soepel te laten verlopen.
1. Neem niet al te veel geld mee op zak en verdeel het geld over het gezin.
2. Denk om je gezondheid. Neem voldoende medicijnen mee en regel hoe je de medicijnen verantwoordt bij de douane. En neem niet te veel hooi op je vork als je weet dat je bepaalde activiteiten niet aankan.
3. Kijk goed naar je reisverzekering, Is het misschien nodig om spullen extra te verzekeren?
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

1
Interview
2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

13
Reisnieuws
20 Europese bestemmingen die je niet meer mag missen

19 aug 2016, Voor veel buitenlanders is Europa het walhalla waar je zoveel kunt beleven op relatief korte afstanden. De verschillende culturen en de verscheidenheid aan natuur is hier uniek. Toch heeft Europa ook veel prachtige plekken die wij als Europeanen o...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.