Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nederland gaat wijs op reis

Gepubliceerd: 12 jun 2009
0

Afgelopen week gaf minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken het startsein voor de Wijs op Reis-campagne. Dit is een overheidscampagne om de Nederlandse toerist te waarschuwen voor onder andere zakkenrollers en pech op de weg.

Een kwart van de Nederlandse toeristen komt ooit in aanraking met diefstal of geweld, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie. Dit is bij ANWB een bekend probleem. Toeristen hebben altijd geld op zak en worden gezien als een makkelijke prooi.

ANWB
De Wijs op Reis-campagne wil mensen goed voorbereiden om de vakantie zo vlekkeloos te laten verlopen. Een vakantie is er immers om te ontsnappen aan de drukte van thuis en niet om met de kapotte auto uren stil langs de drukke weg te staan. Ook wil ANWB mensen erop wijzen dat zij er zijn om alle problemen zo snel mogelijk op te lossen. De alarmcentrale krijgt echter de meest uiteenlopende vragen en deze gaan niet altijd over pech langs de weg. De afgelopen maanden kwamen de meest gevarieerde telefoontjes binnen, zoals de vraag wat de weersverwachtingen zijn voor de aankomende weken.

Drie tips van de ANWB
De ANWB geeft alvast drie tips weg waar toeristen aankomende zomer op kunnen letten om de vakantie soepel te laten verlopen.
1. Neem niet al te veel geld mee op zak en verdeel het geld over het gezin.
2. Denk om je gezondheid. Neem voldoende medicijnen mee en regel hoe je de medicijnen verantwoordt bij de douane. En neem niet te veel hooi op je vork als je weet dat je bepaalde activiteiten niet aankan.
3. Kijk goed naar je reisverzekering, Is het misschien nodig om spullen extra te verzekeren?
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!'

29 jan 2017, Beachvolleyballer Alexander Brouwer en teamgenoot Robert Meeuwsen sleepten brons in de wacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het kan erger, beachvolleyballen op de Copacabana. Maar er zijn meer unieke en onverwachte 'stranden' om te vol...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.