Geen contact met de buitenwereld image
Happynessie

Geen contact met de buitenwereld

Meer dan honderd inheemse volken van over de hele wereld leven geïsoleerd, zonder in contact te willen komen met de buitenwereld. Mensenrechtenorganisatie Survival International zal in de zomermaanden unieke beelden tentoonstellen van deze volksstammen.

Veel stammen die een geïsoleerde bestaan leven, zijn op de vlucht van de Westerse wereld. Door activiteiten zoals houtkap en veehouderij, worden zij steeds verder het oerwoud ingejaagd. Niet alleen verwoesting van hun leefgebied is een reden om contact te vermijden. In aanraking komen met de buitenwereld kan fatale gevolgen hebben voor beide partijen. In het verleden zijn volksstammen bijna uitgestorven door slachtpartijen of ziektes die uitbraken.

Uncontacted
Survival international deelt met de tentoonstelling Uncontacted door middel van beeld de levensstijlen van geïsoleerde volksstammen met de rest van de wereld delen. Het gaat om volkeren van over de gehele wereld. De tentoonstelling laat zien wie deze mensen zijn, hoe zij eruit zien en wat hun leefomstandigheden zo bijzonder maakt. Ben je geïnteresseerd in de wereld van deze onbekende volksstammen? Dan kun je geheel gratis deze unieke beelden in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam bezichtigen. De tentoonstelling gaat 2 juli van start en sluit 31 augustus haar deuren.

Foto door © Gleison Miranda/Funia