Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Schiphol prijst zich uit markt

Gepubliceerd: 20 feb 2009
2

Het liefst vlieg je natuurlijk vanuit je eigen land naar je bestemming, maar wat als vliegen vanuit Düsseldorf of Brussel zo’n € 200 goedkoper is? Uit de net gepubliceerde jaarcijfers van Schiphol blijkt dat de luchthaven in enkele jaren tijd, na Heathrow, de duurste luchthaven van Europa is geworden.

Dit jaar verhoogde Schiphol, na de invoering van de vliegtaks, de veiligheidstoeslag met 62 procent en de passagierstoeslag met 10 procent. Vanaf 1 april gaat deze laatste toeslag nog verder omhoog. Ook de parkeertarieven op het vliegveld rijzen de pan uit. Een dagje parkeren op Schiphol kost je € 28, terwijl je voor dit bedrag je auto drie dagen wegzet op een Duitse luchthaven.

Twee boekhoudingen
Schiphol verdient goed aan ‘niet-luchtvaartgerelateerde’ activiteiten zoals reclame, parkeren en taxfreewinkels, maar gebruikt dit niet om de gestegen kosten te dekken van het vlieggedeelte. Andere luchthavens gaan niet uit van twee verschillende boekhoudingen en komen zo de klant tegemoet.

Chapeau!
Waar Schiphol dan weer wel succes behaalt, is op Schiphol.nl. De website won deze week de eerste prijs in de categorie ‘Best Airport Website’ van de ‘Webbie Aviation Awards’ op Flightglobal.com. Dit is de gezamenlijke website van een aantal gerenommeerde internationale vakbladen in de luchtvaartsector. De jury prees Schiphol.nl vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de grote hoeveelheid relevante informatie voor zowel reizigers als bezoekers.

Korting!
Als abonnee van Columbus Magazine krijg je korting op parkeren bij Schiphol! Ben je nog geen abonnee maar wil je wel profiteren van deze korting? Sluit dan nu een abonnement af.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Moet je bang zijn voor kwallen? Zo weet je het

24 mei 2017, Er komen wereldwijd zo’n tweeduizend kwallensoorten voor. Slechts honderd zijn gevaarlijk voor de mens. De meeste kwallensoorten langs de Nederlandse kust zijn ongevaarlijk. Maar er zijn uitzonderingen …

0
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
Bizarste douanevondsten. Van viool tot hertenpenis

04 mei 2017, Onlangs greep de douane op Schiphol een stel bij de kladden dat met 72 kilo levende babypaling onderweg was naar China. Het zal je verbazen wat ze nog meer aantreffen. Dit waren met afstand de 10 bizarste vondsten. En wij voelen ons al bezwaard al...

0

Reacties van bezoekers Reageer

ajdehaan

Door: ajdehaan • Geplaatst op

Nog vreemder: vliegen van Amsterdam naar Nairobi met KLM: € 908. Vanaf Bremen, via Amsterdam (!!!) naar Nairobi met KLM: € 522,- Precies dezelfde vlucht vanaf Amsterdam, leg mij dat eens uit!

fbdijkstra

Door: fbdijkstra • Geplaatst op

Onlangs voor een kennis een ticket naar Atlanta via internet gekocht. Vliegen vanaf Düsseldorf met overstap in Amsterdam (alles KLM) is p.p. ca. € 200,00 goedkoper. De keuze was dus niet al te moeilijk. Het vreemde was, dat de vlucht Amsterdam-Atlanta dezelfde was bij boeking vanaf Düsseldorf. Bovendien is een treinkaartje naar Düsseldorf vanaf elk station in Nederland te koop voor slechts € 19,00. Vanuit de plaats waar ik woon is dat zelfs nog goedkoper dan een treinkaartje naar Schiphol. Schiphol richt zichzelf te gronde op deze manier.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.