Amsterdam Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Airbus380 binnenkort op Schiphol

Gepubliceerd: 28 jun 2010
0

Het grootste vliegtuig ter wereld zal deze zomer een bezoek brengen aan Nederland. De Airbus 380 zal donderdag 15 juli voor het eerst verwelkomd worden op luchthaven Schiphol.

Het is de eerste keer dat dit grote en vooral zware vliegtuig naar Schiphol komt. Het Airbustoestel zal omstreeks tien uur 's ochtend landen en in de middag, na wat testen, weer vertrekken. De testen hebben te maken met de operationele afhandeling op Schiphol, oftewel hoe omgegaan wordt met het ontvangen van zo'n joekel van een vliegtuig. Hoe begeleidt de luchtverkeersleiding het vliegtuig? Gaat het taxiën nauwkeurig?

Reusachtig

Het vliegtuig van het Europese concern Airbus telt twee verdiepingen en kan maar liefst 853 personen vervoeren. De Airbus 380 is een wide-body vliegtuig, wat inhoudt dat er twee of meer gangpaden zijn en dat de diameter van de romp zes meter of meer is. De eerste commerciële vlucht met de Airbus 380 werd gemaakt op 25 oktober 2007.

Te zwaar

De komst van het vliegtuig in Nederland heeft zo lang op zich laten wachten omdat het toestel te zwaar zou zijn om te landen. De landingsbanen zouden te kort zijn, de gates en taxibanen te smal en de viaducten te zwak om het gevaarte te dragen.

Inmiddels is het één en ander aangepast en kan het vliegtuig veilig landen.Foto hoofdbeeld: Acullador.flickr.com

en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Met deze lekkere festivals vul jij je zomer

27 mei 2016, Zomerfestivals en lekker eten: twee handen op één buik. Bij deze festijnen kom je aan je trekken én neem je een unieke reiservaring mee naar huis.

0
Reisnieuws
Uberhip hangouthotel geopend in onze hoofdstad

18 apr 2016, Naast vestigingen in Barcelona en Parijs opende afgelopen vrijdag The Student Hotel haar deuren in Amsterdam. Het überhippe hotelcomplex aan de Wibautstraat heeft 571 kamers en een bijzonder concept waarin toeristen, studenten en zakenreizigers r...

0
Reisnieuws
'Taxfree shoppen op Schiphol? Mooi niet!'

13 nov 2015, Taxfree shoppen op Schiphol is helemaal niet zo belastingvrij als de naam doet vermoeden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Als het aan de belangenorganisatie ligt wordt het prijsbeleid van de zogeheten See Buy Fly-winkels dan ook v...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.