Monaco bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Monaco is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Monaco zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Monaco, kun je zien waar je het best in Monaco naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Monaco als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Monte Carlo

Een van de regio’s in Monaco is Monte Carlo. In 1850 was Monaco de armste staat van Europa. In Monte Carlo werd dat drastisch veranderd door de komst van het eerste casino in 1865. Binnen een paar maanden groeide Monaco uit tot glitter- en glamourspot.

Jardin Exotique

De exotische tuin in Monaco heeft meer dan 7000 soorten cactussen, planten en bloemen. Als cactussen je koud laten dan is er altijd nog het prachtige uitzicht dat de tuin biedt. Een kaartje voor de Jardin Exotique geeft bovendien ook toegang tot het antropologisch prehistorisch museum en een grottentour.

Musée Océanographique

Een van de beste aquaria van Europa is Musée Océanographique. Met ruim negentig zeewatertanks, levend zeekoraal en een display van ’s werelds grootste oceaanverkenners als Jacques Cousteau, is dit zeker een bezoekje waard.

Palais du Prince

Het Palais du Prince (Paleis van de Prins), ook genaamd Palais Grimaldi naar de eerste bewoner in 1297, is zeker geen typisch paleis. Na de eerste bewoner hebben vele generaties Grimaldi hun stempel achter willen laten in het kasteel en dat is duidelijk te zien. Vijftien kamers – waaronder de troonskamer – zijn open voor publiek. Vlak voor het aanbreken van de middag speelt het wisselen van de wacht zich af voor de deur, wat je gratis kunt bijwonen. Een deel van de zuidelijke vleugel van het paleis wordt gebruikt als souvenirwinkeltje: Musée des Souvenirs Napoléoniens. Hier zijn allerlei persoonlijke bezittingen van Napoleon terug te vinden, zoals een zwaard of een zakdoek.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Monaco voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Monaco