Monaco Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Monte Carlo gaat te water

Gepubliceerd: 12 feb 2011
0

Monte Carlo, de hoofdstad van Monaco, zal drijven. Nee, de stad loopt niet onder; het betreft een replica van het ministaatje. Het jacht draagt de naam 'Streets of Monaco' en is met zijn $1,1 biljoen (€ 840 miljoen) het duurste jacht dat ooit werd gemaakt.

Ontwerpers van het Britse bedrijf Yacht Island Design kwamen op het idee het 150 meter lange jacht te ontwerpen. Het design, dat zich nog in zijn beginstadium bevindt, bevat miniversies van de belangrijkste bezienswaardigheden van het prinsbisdom. Denk maar aan het racecircuit van Monte Carlo en Hotel de Paris, het befaamde casino.

Drijvende stad

Verder zijn er verscheidene zwembaden, stoombaden, sauna's en tennisbanen aanwezig. Er is ook een cinema en een bibliotheek aan boord. 'Het basisidee is eigenlijk een drijvende stad', zegt Rob McPherson, directeur van Yacht Island Design. 'We willen een unieke omgeving creëren dat het prinsdom van Monaco als het ware meeneemt op zee.'

Duurste schip ooit

Het prijskaartje van het extravagante jacht zal oplopen tot 840 miljoen euro. Hiermee wordt 'Streets of Monaco' het duurste schip ooit. Het superjacht 'Eclipse' van Roman Abramovich, eigenaar van de voetbalclub Chelsea en multimiljardair, komt hierdoor op de tweede plaats te staan. Abramovich betaalde destijds $1 biljoen (€ 979 miljoen).Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Monaco artikelen
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
De duurste landen voor een hotelovernachting

26 okt 2015, Voor een dubbeltje op de eerste rij. Niet in deze landen. De Hotel Price Index (HPI) rangschikt de tien landen waar Europese reizigers in de eerste helft van 2015 het diepst in de buidel tastten voor een hotelovernachting. Slik!

0
Reisnieuws
12 buurlanden die je tegelijk kunt bezoeken

05 okt 2015, Waarom zou je tijdens een reis door het ene land niet even de grens oversteken naar het andere land? Nieuwe indrukken opdoen en een stempel erbij in je paspoort, dat zijn twee vliegen in één klap. Vaak is er op het grensgebied ook nog veel te zi...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.