Moldavië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Moldavië image

Moldavië

Moldavië
Europa
Jelle51

Namibië Botswana Zambia Zuid-Afrika Kampeersafari

Onze volgende reis zullen wij maken naar Zuidelijk Afrika. Wij vertrekken 28 oktober naar Kaapstad, waar wij vier dagen verblijven om ons voor te bereiden op de tocht van 6200 km die wij in een safaritruck gaan maken. We maken o.a een excursie naar het prachtige Kaap de Goede Hoop National Park. Op de weg hierheen bezoeken we de pinguïnkolonie bij Simon’s Town. Verder bezoeken wij de tafelberg, robbeneiland en we willen naar stellenbosch

Vanaf Kaapstad vertrekken we door de Karoo naar het noorden. De Karoo is een halfwoestijnlandschap dat doorsneden wordt door ruige bergketens en 'kopjes' (rotsen).

dag 5 Fish River Canyon
dag 6 en 7 Sesriem/Sossusvlei
In de loop van de middag van dag 7 reizen we verder naar Solitaire naar de campsite van Tshauchab. een rit van 100 km.

dag 9 op weg naar Swakopmund. We doorkruisen het noordelijke gedeelte van het Namib Naukluft park, een van de grootste nationale parken ter wereld. Uitgestrekte grindvlaktes, waarop je springbokken en struisvogels kunt tegenkomen, gaan over in zeer grillige rotsen. Voorbij de Kuisebwaterloop reizen we door een adembenemend overgangsgebied, waar de uitlopers van de duinen tot in het binnenland komen. Hier bereiken we de ruige Atlantische kust bij Swakopmund, een sfeervol koloniaal stadje waar we in een hotel overnachten.

dag 10 Swakopmund we gaan naar en township en we maken een excursie per boot naar Walvisbaai, waar zich een kleine flamingo- en pelikanenkolonie bevindt.

dag 11 Twyfelfontein, via Cape Cross
dag 12 Twyfelfontein

dag 13 Het doel van vandaag is het beroemde Etosha wildpark. Aan het begin van de middag komen we aan bij de kampeerplek in het park zelf, bij Namuto
dag 14 en 15 Etosha aan het eind van dag 15 komen we aan in Rundu

dag 16 We vertrekken voor een lange rit naar de Okavango Delta
dag 17 en 18 Okavango Delta

dag 19 vertrekken we vanuit de okavango delta naar Caprivistrip, hier slapen we in een hotelkamer met douche.
Dag 20,21,22 Chobe N.P.
dag 23 Victoria watervallen

dag 24 vertrek naar Lusaka , vanwaar we vertrekken naar nederland