Moldavië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Moldavië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Moldavië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Moldavië, kun je zien waar je het best in Moldavië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Moldavië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Chisinau

De groene hoofdstad van Moldavië ligt aan de oevers van de Byk-rivier. Het mag dan wel de hoofdstad zijn, het ziet er meer uit als een provinciaal stadje. Een aantal statige gebouwen en kathedralen zijn in de Tweede Wereldoorlog gespaard, ze staan nu zij aan zij met grijze Stalin-kolossen.

Wijnregio

Boven Chisinau vind je de wijnregio van Moldavië waar je verschillende routes kunt volgen. Een aanrader is een tocht door Cricova, even ten noorden van Chisinau. Hier ligt een ondergronds dorp, een van de grootste van Europa, met een labyrint van straten (120km!) die allemaal vernoemd zijn naar wijnsoorten. Zo heb je bijvoorbeeld de Cabernetstraat en Pinotstraat. Om in het complex te komen, moet je reserveren.

Orheiul Vechi

Orheiul Vechi, ook wel bekend als Trebujeni, is een kloostercomplex dat in de dertiende eeuw uitgehakt werd in een klif. De locatie, een wilde, rotsachtige omgeving, zorgt samen met het kalksteenmassief voor veel bezoekers. De ‘kloostergrot’ kijkt uit over de Raut Rivier en is door monniken gegraven. Op dit moment wonen er een paar monniken om het complex te restaureren.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Moldavië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Moldavië