Malta

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Malta image

Over iets minder dan 2 weken....

Malta
Europa
Elstijssen

Over iets minder dan 2 weken....

Afgelopen week de buiktyfus vaccinatie gehaald. De visa en tickets zijn inmiddels ook binnen. Komende week wil ik nog 'n objectief bekijken. Ben erg in verleiding een lichtsterke tele aan te schaffen nog voordat we vertrekken.

12/10 Heb net de papieren voor onze visa ingevuld. Over iets minder dan 4 weken is het zover. Op 8/11 start onze reis naar Laos met een vlucht naar Bangkok. In plaats van meteen door te vliegen naar Chiang Rai, vliegen we op Chiang Mai en gaan we per auto naar Chiang Rai. Het voordeel is dat de overstaptijd voor Chiang Mai een stuk korter is en rijdend zie je tenminste nog vanalles en kun je af en toe ergens stoppen.

We blijven 2 nachten in Chiang Rai, gaan in de omgeving wat dorpjes bezoeken en maken er een boottocht. Op 11/11 rijden we naar de grensovergang. In Houei Xay wacht de auto die ons naar Luang Namhta zal brengen. We logeren in de Boat Landing Guest House aan de oever van de Man Ha rivier, dat bekend staat om zijn lokale Lao specialiteiten en grote selectie vegetarische gerechten. De volgende dag vertrekken we naar Muang Sing voor het Boun That Xieng Teung festival. Onze reis hebben we zo gepland dat we dit meest bekende festival in Muang Sing mee kunnen maken. Mensen uit de omgeving, maar ook Tai Lue boeddhisten vanuit Thailand, China en Myanmar nemen hieraan deel. In Muang Sing logeren we 2 nachten in het Phou IU Guesthouse. Op 14/11 gaan we weer terug naar Luang Namhta.

15 november reizen we via Oudomxay naar Nong Khio aan de oevers van de Ou rivier en temidden van het karstgebergte. We logeren in een Nong Kiau Riverside Bungalow. Met een traditionele boot varen we de volgende dag over de Ou naar Luang Prabang en verblijven daar 4 nachten in 3Nagas dat midden in het centrum ligt.

20 november verlaten we Luang Prabang en vliegen naar Pakse met als eindbestemming Don Daeng. In Don Daeng is onze accomodatie voor 2 nachten de La Folie Lodge met uitzicht op de Mekong. De volgende bestemming is Don Khong waar we 2 nachten aan de Mekong in Sene Xoth Xeune overnachten.

Op 24/11 rijden we naar Ubon Ratchathani (Thailand) en vliegen van daaruit naar Bangkok. In 3 uur rijden we naar Hua Hin waar we ons ruim 4 dagen in Zen-sferen laten verwennen in het Evason Hua Hin. In de loop van de avond van 28/11 gaan we terug naar Bangkok en vliegen we met China Airlines weer terug naar Nederland.

Volgens mij wordt dit een fantastische reis!

Foto's

2e41c.jpg
2e41c.jpg
Elstijssen
79f35.jpg
79f35.jpg
Elstijssen
2bda2.jpg
2bda2.jpg
Elstijssen