Malta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Malta, onderschat eiland!

Malta,
Malta


Net terug van Malta vroeg een vriend mij hoe het er was. Hij zei me voor, "slecht zeker! Ik hoor van iedereen die er geweest is dat ze het er niet naar hun zin hadden" . De Maltese archipel was me echter zeer goed bevallen! Voor mensen die willen gaan en geen teleurstelling willen meemaken kan ik het volgende zeggen:
1) Bezoek de 7 prehistorische tempels die op de Unesco werelderfgoed staan! Hagar Qim, Mnajdra, Tarxien, Skorba Skorba, Ta' Hagrat en Ggantija op Gozo, ze lijken mss op het eerste zicht wel op elkaar maar dat is zeker niet het geval! Tarxien bijvoorbeeld heeft vele mooie gravures, Ggantija op Gozo is dan weer de oudste, en de anderen liggen dan weel prachtig in het uitgestrekte landschap!
2) Vergeet Gozo niet! In vergelijking met Malta is er op Gozo veel meer groen en zijn er naast de talrijke kerken (Xewkija (2de hoogste koepel ter wereld)) ook prachtige natuurwonderen, zoals de azure window (eerder een deur maar over de naam gaan we niet discusiëren). Ga bij heftig weer!, dan heb je er het effect van de golven bij die meters hoog tegen de rotsen aanbulken!
3) Bezoek meerdere kerken, niet alle kerken zijn dezelfde, Mosta ( 3de grootste koepel ter wereld), St, John's Co Cathedral (prachtige fresco's en schilderijen van Carravaggio), ...
4) Breng zeker een bezoekje aan Mdina! Je waant je recht in de middeleeuwen, paardenkoesten die door de stad tsjokken, smalle steegjes en een brede omwalling.
Op een halfuurtje ken je de stad van voor naar achter, van links naar rechts en van boven naar onder, klein maar super gezellig! Neem ook zeker een kijkje vanaf de stadswallen, vandaaraf heb je een schitterend uitzicht op de omgeving! Zeker doen!
5) Ga naar Rabat en geniet daar van heerlijke pastice (traditioneel gerecht van Malta (deeg gevuld met erwten of kaas, heerlijk!) Het beste "restaurantje" ligt ook in Rabat vlak bij de bushalte, vraag het aan de mensen die er rondlopen zij zullen het je zeker tonen waar het is. Ga vervolgens tevoet naar de kust, een behoorlijke wandeling van een uur of 2-3, je wandelt doorheen een landschap vol met windmolens en komt dan uiteindelijk aan bij de Dinglikliffs! Neem zeker een kijkje naar de mysterieuze Cart Ruts!
6) Als laatste, vier nieuwjaar in Malta en kijk vuurwerk vanuit Sliema, Prachtig!!!!