Litouwen bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Litouwen is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Litouwen zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Litouwen, kun je zien waar je het best in Litouwen naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Litouwen als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Dwalen door Vilnius

Het centrum van de hoofdstad van Litouwen biedt de mogelijkheid om uren rond te dwalen door de smalle straatjes.

Koerse Schoorwal

Dit zanderige schiereiland scheidt de Curonian Lagoon van de Baltische Zee. Op de Koerse schoorwal liggen een aantal plaatsen, waarvan Nida en Juodkrante de bekendste zijn. De Duitse schrijver Thomas Mann had net buiten Nida een zomerhuis. Dat zomerhuis dient nu als herdenkingsmuseum voor Thomas Mann. De pijnboombossen van de Koerse Schoorwal worden bewoond door elanden, herten en wilde beren. Het gebied is als uniek natuurgebied opgenomen in de UNESCO lijst van Werelderfgoed.

200 meren in Trakai

Breng een bezoekje aan het oude stadje Trakei in de gelijknamige provincie. Trakei ligt in een bezienswaardig gebied met vele meertjes en eilandjes. Op een eilandje in het Galve meer staat het Trakai kasteel dat nu een museum is over de historie van Litouwen. Behalve dit kasteel is Trakai beroemd om de bevolking die voor een groot deel bestaat uit Karaimen. Karaimen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Krim regio bij de Zwarte Zee.

Druskininkai’s spa

In dit sinds de 19e eeuw bekende kuuroord kom je helemaal tot rust.

Openluchtmuseum Rumsiskes

In het openluchtmuseum vlakbij Kaunas is onderscheid gemaakt in de vier etnische regio’s van Litouwen. Rondom het gebied van het museum worden vaak etnische festivals en concerten gehouden.

Het strand van Palanga

Het vissersdorp Palanga staat bekend om zijn witte stranden, z'n thermische- en mineraalbaden en de gezellige pier.

Paneriai

De plaats waar tijdens Tweede Wereldoorlog massamoorden zijn gepleegd. Nu worden er slachtoffers herdacht en is er een klein museum.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Litouwen voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Litouwen