Letland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Letland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Letland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Letland, kun je zien waar je het best in Letland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Letland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Riga

Het historische centrum van Riga, de hoofdstad van Letland, is de grootste stad van de Baltische landen. Er zijn een hoop toeristische trekpleisters, zoals het vrijheidsmonument, het stadhuis, het bezettingsmuseum, de Dome kathedraal (het orgel in deze kathedraal heeft bijna 7000 pijpen), het slot van Riga - en ga zo nog maar even door. Deze liggen vrijwel allemaal in de oude binnenstad.

Venta rivier

Vlakbij Kuldiga stort het water van de Venta Rivier omlaag in de hoogste waterval van Letland. Uiteraard met picknickplek.

Kemeri National Park

Het veengebied Kemeri werd in 1997 uitgeroepen tot natuurreservaat en werd aangewezen als ‘natura 2000’- gebied. Meer dan de helft van het natuurpark, gelegen in de gemeente Jurmala, bestaat uit bos. In het park is van alles te doen, zoals karten, bowlen en kanoën.

Vrijheidsbeeld Milda

Het vrijheidsbeeld van Riga is het belangrijkste standbeeld van de stad. De drie sterren op het beeld staan voor de drie baltische staten: Estland, Letland en Litouwen. Nog steeds worden er dagelijks bloemen op deze plek gelegd ter nagedachtenis aan het verleden.

Vallei Sigulda

Ruim vijftig kilometer ten oosten van Riga ligt Sigulda in de Gauja vallei, tevens een nationaal park. Het stikt hier van de kastelen en grotten. Sinds een paar jaar staat het gebied ook bekend om zijn wintersportmogelijkheden, er is een skipiste en een bobsleebaan.

De stad Bauska

Een zuidelijke stad van Letland waarin zich een gelijknamig kasteel bevindt. Dit kasteel werd meerdere keren verwoest en weer opgebouwd. Tegenwoordig is het een museum met archeologische vondsten en kunst. Het is een museum-'plus': er worden ook muziek- en theatervoorstellingen gegeven en er is ieder jaar een historisch muziek-festival met veel internationale artiesten.

Het bos in

Ongeveer veertig procent van Letland bestaat uit bos. Daarin leven allerlei voor ons exotische diersoorten zoals rendieren, wolven, lynxen en bruine beren. Bij de rivieren leven bevers en otters en aan de kust vind je zeehonden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Letland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Letland