Kroatië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eiland te koop in Kroatië

Gepubliceerd: 04 mei 2008
0

Altijd al je eigen Robinson Crusoë eiland willen hebben? Grijp dan je kans, want de helft van het Kroatische eiland Piskera staat te koop voor een luttele 2,2 miljoen euro.

Piskera is één van de twintig eilanden van de Kornati Archipel in de Adriatische Zee. Met een oppervlakte van 586 vierkante kilometer is Piskera 1,25 keer zo groot als Texel. De Kroatische regering had als eerste het recht om het eiland te kopen, maar toonde geen interesse. Daarom besloten de eigenaren Piskera te koop te zetten.

Beschermd natuurgebied
Op het eiland staan ook nog twee woningen, die bij de prijs van 2,2 miljoen zijn inbegrepen. Deze woningen zijn ook de enige gebouwen die op het eiland mogen staan, omdat het eiland deel uitmaakt van een beschermd natuurgebied: het Nationaal Park Kornati.

Eilandenhype
Er lijkt een eilandenhype gaande op de onroerend goedmarkt in Kroatië, want er worden nog meer stukken eiland aangeboden. Op Kornat wordt een vlakte van 130 hectare aangeboden voor anderhalf miljoen euro, 'geschikt voor de teelt van olijven en Robinson Crusoë-toerisme.' In totaal staan ongeveer twintig kleine eilandjes, eilandpercelen en huizen te koop in de directe omgeving van [url="http://www.kornati.hr/eng/introduction.htm" target="_blank"] Nationaal Park Kornati [Kornati /url]. Hun totaalwaarde bedraagt een slordige 18 miljoen euro.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kroatië artikelen
Interview
Charles Somers: ‘Alle paarden en figuranten in de woestijn krijgen was een hele klus’

15 jan 2017, Charles Somers, locatiescout voor vele films en series, reist voor zijn werk de hele wereld over, op zoek naar de meest geschikte plekken. Hij werkte onder andere mee aan de wereldwijde hitserie Game of Thrones. Charles vertelt ons over zijn favor...

0
Reisnieuws
Schandalig: tien toeristen die zich misdroegen in 2016

27 dec 2016, Te oordelen naar onze reportages - al zeggen we het zelf - en online Reisreporter community kunnen we louter positief zijn over het (bijna) afgelopen jaar. Maar er gebeurden ook minder positieve dingen op reisgebied. Zo haalden een aantal toeriste...

0
Bizar
Bijzonder: de 11 opvallendste meren en watervallen

07 nov 2016, Een meer in alle kleuren van de regenboog of een waterval waar je gewoon niet van af kan vallen. Water kan heel bijzondere vormen aannemen. Deze 11 merkwaardige meren en watervallen bewijzen het.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.