Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Venetië image

Venetië

Venetië
Italië
Rolfdez

Mijn cruise op de Middellandse zee

Mijn cruise op de Middellandse zee
Het maken van een cruise is een langgekoesterde droom van me. Onlangs deed de gelegenheid zich eindelijk voor. Dankzij een goede last minute aanbieding kon ik oktober 2014 inschepen op de Splendour of the Seas (alleen de naam al!) van Royal Carribbean. Ik reisde alleen en had voor de zekerheid gekozen voor een relatief korte cruise op de Middellandse Zee, van 8 dagen. Stel dat ik me zou gaan vervelen? Ik kwam gelukkig bedrogen uit.

De reis begon met een vlucht vanaf Amsterdam naar Venetië, de vertrekhaven van de cruise. Ook al zo'n stad waar ik nog nooit geweest was, maar ooit naartoe wilde. Doordat het schip pas aan het einde van de dag zou vertrekken, was er nog een paar uur vrij om de stad te verkennen na aankomst. Even de echte Italiaanse sfeer opsnuiven. Toeristisch? Ja, behoorlijk. Mooi? Prachtig! Desalniettemin was ik blij toen ik dan echt op het cruiseschip stond: we kunnen beginnen! Mijn hut was natuurlijk niet erg groot, maar prima in orde én met uitzicht op zee (daar betaal je natuurlijk extra voor, maar wat mij betreft is het het geld meer dan waard). Het vertrek van het schip was magnifiek: prachtig om Venetië steeds kleiner te zien worden en de zee op te gaan met zo'n machtig gevaarte. Ik raakte al snel in gesprek met een paar Nederlandse medereizigers en ben met hem samen een hapje gaan eten. Daarna snel naar bed, want de combinatie van vliegen, rondwandelen in een vreemde stad en een golvend schip maakten dat ik wel een paar uur slaap kon gebruiken!

De volgende dag meerde het schip aan in het Kroatische Dubrovnik. Een bekende toeristische plaats en alhoewel het stadje daar duidelijk op ingericht is, was het toch een prettig plaatsje om in rond te lopen, zeker met de zon op mijn rug. Na het schieten van wat mooie plaatjes en een Skype-gesprekje met het thuisfront zocht ik een restaurantje om wat verse vis te gaan eten. Geen zin in zand, dus na het eten heb ik het zwembad op het schip maar eens opgezocht. Prima bevallen! Ook de volgende dag, op zee, heb ik veel aan het zwembad doorgebracht. Het viel me op dat je op zo'n schip makkelijk en ongedwongen contact maakt: gewoon gezellige kletspraatjes met allerlei verschillende mensen.

Op dag 4 kwamen we aan in Turkije en wel in Kusadasi. De meesten kozen voor een excursie naar de opgravingen in Ephesus maar ik had mijn geliefde Turkije gemist en besloot gewoon heerlijk rond te dwalen in de stad, mijn paar woordjes Turks op te halen en wat leuke kadootjes te kopen. Ook de volgende dagen in Griekenland (Santorini en Katakolon) was het vrijheid blijheid wat mij betreft: het ultieme vakantiegevoel. Lekker rondslenteren en wanneer ik er genoeg van had, terug naar de luxe van het schip. Doordat je zoveel verschillende landen aandoet, lijkt een cruise van een week veel langer. Want na nog één dag op zee kwamen we op dag 8 's ochtends vroeg alweer in Venetië aan. Wat een reis! Dag cruiseschip, maar niet voor lang, want dit was zeker niet mijn laatste cruise. Ik kan iedereen een cruise door de Middellandse zee aanbevelen!