Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sicilië image

Sicilië

Sicilië
Italië
AngelaenAnniek

Slowtravel Sicilie

Nog een ruim weekje en dan begint ons Sicilie avontuur. Via internet een goede wegenkaart aangeschaft en natuurlijk de Capitool gids met daarin de vele archeologische juweeltjes die Sicilie rijk is.

Slowtravel Sicilie.....met een vliegveld en een low cost carrier op 10 minuten van ons huis en op 2 uur vliegen naar Trapani, kiezen wij voor een "echte" reisvariant: per ferry de overtocht wagen vanuit Genua om een 20 tal uren later hopelijk te arriveren in de haven van Palermo: Nulla e certo con i traghetti italiani :-)
Nulla e certo....het "avontuur" begint al bij het boeken van de overtocht bij de ferry maatschappij. De boekingswebsite van de ferrymaatschappij doet het namelijk niet. Ai, een dagje later nog maar s proberen: purtroppo non...Een klein weekje later doet ie t nog steeds niet. Dan maar s gaan bellen....aiaiai, mijn italiaans reikt echt niet ver genoeg om alles uit te leggen aan een lieve dame van de ferry maatschappij: dus overschakelen naar het engels dan maar? Parli inglesi? Si, oh thank god gelukkig maar weer. Te vroeg gejuicht....Dan maar Italiaanse collegas inschakelen om de boeking voor ons te maken? Na nog drie keer heen en weer bellen, "keep our fingers crossed", hopen dat er dan toch eindelijk een bevestigingsmail met een E-ticket in de mailbox zou arriveren....En dat deed het eindelijk ook....weliswaar een week later....over slowtravel op internet gesproken!

Back to basics en op de bonnefooi...want wat heb je nou werkelijk nodig op een vakantie? Een zonnetje, een strandje, een zeetje om af en toe lekker in te springen, wat cultuur, waanzinnige landschappen, lekker eten, boeiende mensen en aangenaam reisgezelschap. O ja, en een kapitein die niet gaat zwaaien naar een lieffie op de vaste wal! Nulla e certo.