Sicilië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Koop huis Sicilië voor €1

Gepubliceerd: 11 apr 2010
0

Een tweede huis in het buitenland is een droom voor velen. Die droom lijkt nu makkelijker waar te maken, want in het Siciliaanse dorpje Salemi staan huizen te koop voor maar € 1.

Het lijkt te mooi om waar te zijn. En in zekere zin is dat het ook. Met de goedkope prijs wil de gemeente het aantrekkelijk om een huis te kopen én de lokale economie steunen. Het addertje? Nadat je het huis voor slechts € 1 hebt gekocht, moet je het huis wel restaureren voor minimaal € 100.000. Het huis moet er volgens de originele stijl uit komen te zien en gebouwd zijn volgens traditionele methoden met hulp van lokale arbeiders.

Salemi

De stad Salemi ligt in de provincie Trapani, in het zuidwesten van Sicilië, Italië. Het heeft ongeveer 11.000 inwoners. De omgeving is voornamelijk bekend om de zoutwinning en wijnen. De huizen die te koop zijn, hebben de aardbeving van 1968 overleefd en zijn dringend aan renovatie toe. De huizen zijn sindsdien nooit meer bewoond.

Project

Het project is opgestart door burgemeester Vittorio Sgarbi. Hij hoopt hiermee de historische stad meer in trek te brengen bij huiszoekenden en het historische centrum van een ondergang te redden. In een persconferentie kondigde Sgarbi aan dat er wordt gewerkt aan een wet die zorgt voor de voortzetting van het project. In de persconferentie stelde de Italiaanse Minister van Cultuur Sandro Bondi: 'Het initiatief is een voorbeeld voor andere onbevolkte traditionele dorpen in Italië.'

Beschikbaarheid

Voor dit project zijn duizend huizen beschikbaar. Er zijn al meer dan 10.000 mensen die interesse hebben getooond en vanuit de hele wereld stromen de aanmeldingen binnen. Het project trekt met name veel buitenlanders die dromen van een leven in Italië. Je kunt je aanmelden via de site Italian Property Consultants.


Foto door: Phynella.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Bizar
Een twijfelachtige eer: de heetste plekken aller tijden

22 nov 2016, De temperatuur is de afgelopen weken al een paar keer onder het vriespunt gekropen. Op dit moment stippel jij ongetwijfeld je vluchtroute uit naar een warmer oord. Maar er bestaat ook zoiets als té warm. Op deze plekken liep het kwik in het verle...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 adembenemende kliffen

29 feb 2016, Op weinig andere plekken komt de geografie van onze aarde zo sterk tot uiting als bij steile kliffen in zee. We gingen op zoek naar de tien mooiste parels ter wereld. Vijf uitgezocht door Columbus Travel en vijf door onze Reisreporters.

0
Bizar
Door: Tom Aussems
Alleen voor durfallen: de 5 meest lugubere plekken op aarde

17 nov 2015, Knikkende knieën. Kleffe handen. Koude rillingen. Deze ‘duistere’ locaties werken zelfs de stoerste reizigers op de zenuwen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.