Sardinië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Sardinië, Italië

Gepubliceerd: 07 aug 2012
0

Italiëliefhebbers kunnen geen genoeg krijgen van Sardinië – het eiland blijft verrassen. Op het Columbus-menu: wijn tanken bij nonnen, op visite bij elfen, surfen met je yogaleraar, een date met je prins op het witte paard en je neus in een zee-egel. En dat is slechts het voorgerecht. Stel je eigen dagmenu samen met onze tips!

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Alexandra Gossin Fotografie Hanneke de Vries

Sardinië à la carte

Genot wordt op Sardinië bloedserieus genomen en daar kun je niet kort over zijn. Na de meest eenvoudige bestelling volgt geregeld een gepassioneerde uitwijding of zelfs discussie over je keuze. En noem kaas vooral geen kaas, maar wees zo specifiek mogelijk: je wilt de pittige pecorino Sardo of van geitenmelk gemaakte ricotta of casumarzu. Die laatste is overigens voor dare-devils, want gevuld met maden. Levende maden. De gemene deler van de Sardijnse keuken is echter – hoe kan het ook anders op een eiland – verse vis en zeevruchten. Liefst gegrild op een open vuur en gegarneerd met jeneverbes en mirte. De regionale must is kreeft, maar ook de door de Spaanse kolonisten geïnspireerde visstoofpotjes en bottarga, kuit van tonijn of harder, zijn niet te versmaden.

Plaatselijke pastaspecialiteiten zijn de culurgiones (ravioli met kaas en ei) en maloreddus (met saffraan gekruide gnocchi). Met recht beroemd is het Sardijnse brood, dat je als flinterdunne pizza kunt kopen (carta da musica) maar ook ciabatta is alomtegenwoordig evenals taartjes en gebakjes die met citroen, sinaasappel(sap) en amandelen op smaak zijn gebracht. Wijnliefhebbers proberen de regionale Vernaccia, een stevige drank die nog het meeste doet denken aan sherry. Net als de Spaanse specialiteit kun je een droge variant als aperitief nemen en een mierzoete als dessertwijn (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 28

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1
Reisnieuws
Seks, dutjes en rode wijn. Zo halen ze hier de 100 ...

24 mrt 2017, Honderd kaarsjes uitblazen. Voor bewoners van zogenaamde Blue Zones is het allesbehalve ondenkbaar. Het geheim? Uiteraard een goed dieet, maar ook seks, dutjes, goede vrienden en wijn. Heel veel wijn... Dit zijn de 'blauwste' geografische gebieden...

0
Reportage
De dodensteden van Italië

21 nov 2015, Verlaten nauwe steegjes, huizen zonder daken, in doodse stilte gehulde ruïnes. In Italië hoef je niet naar de bioscoop om je in een film te wanen – een bezoek aan een città morte volstaat. Deze ‘dodensteden’ werden vrijwel compleet verwoe...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.