Geheim Rome voor romantici image
Lkoedam

Geheim Rome voor romantici

Je wilt je lief verrassen met een relaxed, romantisch tripje naar Rome én veel zien? Met de volgende tips krijg je alles wat je hartje begeert!

Foto: Peter van Beek.
Foto: Peter van Beek. (© Columbus Travel 2015)


Aanschouw de stad in vuur en vlam



De Gianicolo-heuvel (Janiculum) is volgens menig local een van de meest romantische plekken van Rome, vooral tijdens zonsop- en ondergang. Vroeger riepen vrouwen hier naar hun mannen die in de gevangenis onderaan de heuvel zaten.



Ontvoer je geliefde



Daarmee volg je het goede voorbeeld van attente Romeinse mannen. Chauffeur je lief naar de Castelli Romani, de heuvels met wijndorpen ten zuiden van de stad. In het authentieke dorpje Ariccia vind je ultieme rust – géén andere toeristen – naast heerlijk eten en een geweldig uitzicht over Rome en de zee. Je wordt er in restaurantjes met vreemden aan tafel gezet, zodat je gegarandeerd met elkaar in gesprek raakt.



Doe alsof je met zijn tweetjes bent



En bezoek de beroemdste monumenten diep in de nacht, als de stad is uitgestorven. Geniet met een laatste glas wijn of Prosecco van een prachtig verlichte Trevifontein of het Colosseum.



Zeg het met bloemen en chocolade



Neem je partner op een zomerse dag mee voor een wandeling door de Roseto, de indrukwekkende openbare rozentuin met zicht over de ruïnes van de Palatijn. De toegang is gratis (april tot juni en oktober). Sla van tevoren chocola en andere lekkernijen in bij La Bottega del Cioccolato, een van de beste chocolatiers van de stad, aan de Via Leonina 82.



Geniet van de zondagrust



Ga vroeg uit de veren en slenter door de nog stille, smalle straatjes van de kunstenaarswijk Trastevere en over de vlooienmarkt van Porta Portese. Of doe helemaal niets – geniet van la dolce far niente bij een goed glas Italiaanse wijn, of twee, of drie ...


Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)