Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kattenopvang Torre Argentina.

Rome,
Italië


Rome kent, net zo als veel andere grote steden, een zwerfkattenprobleem.
De vrijwilligers van de Torre Argentina Cat Sanctuary proberen hier op 2 manieren een oplossing voor te bieden:

1. Opvang van, veelal verwaarloosde en zieke, zwerfkatten.
2. Een actief sterilisatieprogramma om zo het aantal zwerfkatten onder controle te houden.

De kattenopvang bevindt zich in het centrum van Rome, hoe kan het ook anders in deze stad, bovenop een archeologische opgraving. De katten die naar buiten kunnen en mogen hebben op deze manier een speeltuin die van grote cultuurhistorische waarde is.

De vrijwilligers geven dagelijks rondleidingen door de opvang en rondom de opgravingen, het leuke gezicht van de spelende katten tussen de ruïnes contrasteert schrijnend met de overvolle binnenopvang waar de dieren in een kleine ruimte op elkaar gepropt zitten.

[img src=http://www.romancats.com/images_divers/taoverzicht.jpg][/img]...................[img width=215 height=306 src=http://www.romancats.com/images_divers/big_cat.jpg][/img]


De Stichting heeft nauwelijks steun van de lokale overheid en moet grote moeite doen om het hoofd boven water te houden. Zo heeft het jaren geduurd voordat er water en electriciteitaansluitingen werden aangelegd, water werd met emmers bij een plaatselijke fontein gehaald en de boel werd met gaslampen verlicht en verwarmd.
Inmiddels is hier enige verbetering in gekomen maar toen wij er waren was er bijvoorbeeld nog geen aansluiting op het riool.

De bekendheid van de stichting in combinatie met de locatie zorgen ervoor dat er vrijwel dagelijks katten worden gedumpt, waardoor de opvang continu stampvol zit.

In de opvang is een klein winkeltje waar je door het kopen van de originele souvenirs een bijdrage kunt leveren om het mogelijk te maken dit mooie werk voort te zetten.
Verder is het mogelijk om katten financieel of echt te adopteren, meer informatie hierover op de website:

[url="http://www.romancats.com/index_eng.php" target="_blank"][b]Torre Argentina Roman Cat Sanctuary[/b][/url]


Diverse buslijnen stoppen dichtbij en ook de tramlijn richting Trastevere heeft een halte om de hoek.

[img height=404 width=374 src=http://romancats.com/introduction/map.jpg][/img]

[b]Een leuke bestemming waar betrokkenheid bij dieren gecombineerd wordt met de eeuwenoude cultuur van de eeuwige stad.[/b]