Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rome image

Hoezo Rome geen stad voor kids?

Rome
Italië
AngelaenAnniek

Hoezo Rome geen stad voor kids?

Onze dochter kon goed en wel lopen toen we besloten dat een stedentrip er maar weer s van moest komen: even lekker cultuur snuiven, maar dan in een op een kind aangepast tempo. En zo togen we najaar 2010 niet voor 1 week, maar voor 2 weken naar Rome per auto.
In elke reisgids die ik las onderweg, las ik steeds dat Rome en kleine kinderen niet samengaan. Onze dochter Anniek dacht daar duidelijk anders over! Zo vond ze het prachtig om op het Forum Romanum van steen naar steen te springen, te slenteren in Ostia Antica, een uitstapje te maken naar Pompei, helemaal zelf de Engelenburcht op te klimmen, de vele ciao bella's met veel enthousiasme te beantwoorden en heerlijk tussen de grote italiaanse families aan zee te spelen. Op een terrasje zitten was ook al een favoriete activiteit , en zo leerde ze al heel jong de Latte Machiatto waarderen!
Bewust kozen we voor camping Village Fabulous als uitvalbasis voor zowel Rome als dagjes strand: de bus naar Rome stopt er voor de deur en in een half uur sta je in Rome, zee en strand bevonden zich op 15 autominuten van de camping.
Wanneer de vele musea haar te veel werden, kroop ze lekker in de wandelwagen om lekker een dutje te doen, om zowaar op het moment supreme - de Sixtijnse Kapel - weer wakker te worden en al die prachtige schilderijen (Mama...KIJK!!!!!!) op haar jonge leeftijd al te mogen zien. Ik ben er van overtuigd: jong geleerd is oud gedaan, en het jonge reisenthousiasme van onze dochter belooft nog wat voor de toekomst! Het enige minpuntje is dat je in de metro best wel even moet ploeteren met een wandelwagen, een kleine buggy was praktischer geweest om te tillen - er zijn geen liften in de metro.
Wie aanvullende tips wil over Rome met jonge kinderen, weet mij vast via deze website te vinden!

Foto's

0d32c.jpg
0d32c.jpg
AngelaenAnniek
f9dbf.jpg
f9dbf.jpg
AngelaenAnniek
f9dbf.jpg
f9dbf.jpg
AngelaenAnniek