Rome Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Geen panini meer in Rome!

Gepubliceerd: 09 okt 2012
0

Vanaf 1 januari 2013 gaat de politie van Rome boetes uitdelen aan bezoekers en inwoners, die in het oude stadscentrum eten nuttigen op de stoepjes en binnenpleinen.

Columbus Travel
Columbus Travel

Plan jij nog een trip in het voorjaar naar Italië en kijk je ernaar uit lekker te lunchen op een van de binnenpleinen van Rome?

Denk daar nog eens goed over na! Vanaf 1 januari 2013 gaat de politie van Rome namelijk boetes uitdelen aan bezoekers en inwoners, die in het oude stadscentrum hun eten nuttigen op de stoepjes en pleinen. Deze boete kan oplopen tot een bedrag van 500 euro. Dat wordt nogal een dure vakantie, vinden wij...

Het stadsbestuur wil met deze ‘paniniverordering’ de gebieden met een historische waarde beschermen. Er zal streng worden gecontroleerd op plekken zoals het Pantheon, Piazza Navona en Via dei Fori Imperiali bij het Colosseum.

In steden zoals Venetië, Bari en Bologna geldt al een verbod op eten en drinken op de pleinen en gebouwen van historische gebieden.

Foto door: msangers

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reportage
Geheim Rome voor romantici

19 sep 2015, Je wilt je lief verrassen met een relaxed, romantisch tripje naar Rome én veel zien? Met de volgende tips krijg je alles wat je hartje begeert!

0
Reisnieuws
7 gratis dingen te doen in Rome

20 jun 2013, Je eerste gedachte bij Rome zal niks te maken hebben met budgetreizen, maar je kunt toch echt veel gratis dingen doen in Rome. Zoek hierbij nog een goedkope verblijfplaats en je hebt een budgetreis! De stad is eigenlijk een openluchtmuseum op zich...

1
Reisnieuws
Rome, Italië

24 aug 2012, Vallen voor de schoonheid van Rome is als een nieuwe liefde: verslavend. Als Cupido je in zijn eigen stad te grazen neemt, heeft verzet geen enkele zin. Volgens de Romeinen ís hun stad romantiek. Je hoeft je er alleen maar aan over te geven...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.