Rome Artikelen & Blogs

Reisnieuws

10 bizarre buitenlandse regels

Gepubliceerd: 24 jul 2010
2

Ieder land heeft zijn eigen regeltjes, wetten en gebruiken om de orde te handhaven. Bij sommige van deze regels, geschreven of ongeschreven, vraag je je echter af wat het nut ervan is. Columbus zette een tiental opmerkelijke regels uit het buitenland op een rij.

1. Verboden het op z'n hondjes te doen

Wanneer je je hond uitlaat in Los Angeles, let dan op dat Fikkie niet verliefd wordt in de buurt van een kerk. Honden die binnen vijfhonderd meter van een kerk paren, zijn in overtreding van de wet. Het baasje heeft de keuze uit een boete van € 385 of een gevangenisstraf van maar liefst zeven maanden.

2. Verboden om vrouwen te redden

En de Verenigde Staten kennen wel meer wetten, waar je toch een wenkbrauw bij optrekt. Zo mogen brandweermannen in St. Louis geen vrouwen in ondergoed of nachtkleding redden. Dus dames, wees voorbereid bij een vakantie in deze stad en houd je jeans en je T-shirt maar aan als je gaat slapen. Dan kunnen ze je tenminste redden wanneer er brand uitbreekt.
 

3. Toegestaan om binnen de familie te trouwen

Familie staat in Amerika hoog in het vaandel, maar in Utah gaan ze wel heel ver. Inteelt? Dat kennen ze hier niet. Het is in deze staat namelijk toegestaan om na je vijftigste levensjaar te trouwen met je neef of nicht. In ieder geval loop je op die leeftijd minder kans om kinderen te krijgen met genetische afwijkingen. Mocht je dus nog steeds de liefde van je leven niet zijn tegengekomen, dan weet je waar je heen moet, als je je oom om de hand van zijn dochter wilt vragen.
 

4. Verboden dood te gaan

Het is illegaal om het loodje te leggen in de Britse 'Houses of Parliament'. Deze wet stamt uit Engelse oude tijden en is toentertijd in het leven geroepen om te voorkomen dat stervenden naar 'the Houses of Parliament' werden gebracht. Wanneer zij op deze grond stierven hadden zij namelijk recht op een staatsbegrafenis. De vraag is alleen wat voor boete erop staat om hier toch je laatste adem uit te blazen. Immers, hoe wil je een dode bestraffen?
 

5. Verboden de koningin op haar kop te zetten

Ook zien de Engelsen het als verraad wanneer je een postzegel met de afbeelding van de koningin ondersteboven op een kaart of envelop plakt. Het Koningshuis staat bij veel Britten nog hoog in het vaandel en mag absoluut niet bedoezeld worden. Goed kijken dus, wanneer je een kaartje vanuit Londen naar je schoonmoeder stuurt.

6. Verboden onhygiënisch te zijn

De bevolking van Singapore is nogal gesteld op hygiene. Zo kun je een boete verwachten wanneer je de WC niet doorspoelt, afval op de grond gooit of in het openbaar een sigaret rookt. De boetes zijn niet mild. Een niet doorgespoeld toilet kan je namelijk al snel €100 kosten.

 

7. Verboden vergeetachtig te zijn

De verjaardag van je vrouw of vriendin vergeten, zal in de meeste culturen niet bepaald in goede aarde vallen bij de jarige partner. Echter, Samoaanse mannen begaan hiermee zelfs een wettelijke overtreding. Dus mannen, mocht je de verjaardag van je vrouw vieren met een tripje naar dit eiland, vergeet haar dan niet extra in de watten te leggen!

 

 

 

 

8. Verboden zelf om de hand te vragen

In Nederland is het al ouderwets om om bij de ouders van de bruid in spe de hand te gaan vragen. Maar in sommige culturen is het nog doodgewoon. Echter, in Mexico hoef je niet zelf peentjes te zweten bij je schoonvader. Daar moeten namelijk de ouders van de latin lover toestemming vragen aan de ouders van de bruid. Nu maar hopen dat jouw vader jouw schoonmoeder mag.

 

 

 

9. Verboden onder het rokje te kijken

Wie kent het niet, de traditionele Schotse kilt. Maar wat hebben die Schotten er nu toch onder aan? Je zult er waarschijnlijk nooit achter komen. Schotten mogen namelijk niet vertellen wat zij er precies onder dragen. Dus mocht je besluiten je in Schotse kledij te hijsen, onthoud dan dat je niets mag verklappen.

 

 

 

10. Verboden te fotograferen

Een mooi kiekje van een Russisch metrostation? Dacht het niet! Het is in Rusland namelijk verboden om van dergelijke gebouwen een foto te maken. Een metrostation en ook bijvoorbeeld een treinstation vallen namelijk onder 'militaire objecten' en mogen derhalve niet gefotografeerd worden. Wil je toch een mooie foto? Dan zou je het erop kunnen wagen. Je riskeert dan driehonderd Russische roebel. Dit komt neer op zo'n € 7,50.


Foto hoofdbeeld: Stijntehennepe.reisreporter.nl
Foto rokende vrouw door: Onderdijk.reisreporter.nl

 

 

 

 

 


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

 

 

 

 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reportage
Geheim Rome voor romantici

19 sep 2015, Je wilt je lief verrassen met een relaxed, romantisch tripje naar Rome én veel zien? Met de volgende tips krijg je alles wat je hartje begeert!

0
Reisnieuws
7 gratis dingen te doen in Rome

20 jun 2013, Je eerste gedachte bij Rome zal niks te maken hebben met budgetreizen, maar je kunt toch echt veel gratis dingen doen in Rome. Zoek hierbij nog een goedkope verblijfplaats en je hebt een budgetreis! De stad is eigenlijk een openluchtmuseum op zich...

1
Reisnieuws
Geen panini meer in Rome!

09 okt 2012, Vanaf 1 januari 2013 gaat de politie van Rome boetes uitdelen aan bezoekers en inwoners, die in het oude stadscentrum eten nuttigen op de stoepjes en binnenpleinen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

In Turkmenistan mag je nergens roken, ook niet buiten. Ook mag je sommige markten en paleizen niet fotograferen alleen staat er nergens een verbod...

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

In de VS je hond uitlaten op een grasveld waar het niet mag kost ook 250 dollar of 3 maanden gevangenis.
Gezien in Boston.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.