Rome Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuw: hotel van vuilnis

Gepubliceerd: 19 jun 2010
0

Overnachten tussen het vuil van heel Europa. Dat klinkt niet erg aantrekkelijk. Toch hebben de makers van een project in Rome een knap staaltje werk geleverd met een bijzonder hotel. Het is namelijk helemaal opgebouwd uit strandafval.

Om aandacht te trekken voor de vieze stranden in Europa heeft het Mexicaanse biermerk Corona in Rome een hotel gebouwd dat bedekt is onder 26.000 kilo Europees strandafval.

Vervuilde stranden

Het hotel, dat op Capocotta Beach gevestigd is, draagt de toepasselijke naam Save The Beach Hotel. Corona kwam in samenwerking met experimenteel kunstenaar HA Schult op het idee om via het hotel mensen bewust te maken van de vervuiling van de mooiste stranden. Helaas werkt iedereen die een bezoek brengt aan de Europese stranden mee aan de vervuiling ervan. HA Schult is bekend om zijn kunst gemaakt van allerlei soorten afval. Zo ook zijn kunstwerk Trash Man.

Eregast

De eerste gast van het hotel was Deens topmodel en fervent eco-strijder Helena Christensen. Corona is van plan om in meerdere badplaatsen het initiatief voort te zetten. Kandidaten voor de grote beurt en het bijzondere hotel zijn o.a. stranden in: Italië, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Tanzania, Brazilië, Mexico en Marokko. Je kunt zelf bepalen welk strand als eerste aan de beurt is voor een grootscheepse schoonmaak en een mooi hotel. Breng je stem uit via Coronasavethebeach.org.

Foto hoofdbeeld door: Taam.reisreporter.nlen krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reportage
Geheim Rome voor romantici

19 sep 2015, Je wilt je lief verrassen met een relaxed, romantisch tripje naar Rome én veel zien? Met de volgende tips krijg je alles wat je hartje begeert!

0
Reisnieuws
7 gratis dingen te doen in Rome

20 jun 2013, Je eerste gedachte bij Rome zal niks te maken hebben met budgetreizen, maar je kunt toch echt veel gratis dingen doen in Rome. Zoek hierbij nog een goedkope verblijfplaats en je hebt een budgetreis! De stad is eigenlijk een openluchtmuseum op zich...

1
Reisnieuws
Geen panini meer in Rome!

09 okt 2012, Vanaf 1 januari 2013 gaat de politie van Rome boetes uitdelen aan bezoekers en inwoners, die in het oude stadscentrum eten nuttigen op de stoepjes en binnenpleinen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.