Puglia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Autotrip in Puglia

Puglia,
Italië


Torre Minervivo ligt aan de 'Dramatic Coastline' tussen Otranto en Castro. Leuke uitstap met de huurauto vanuit Lecce naar Otranto en Castro gedaan.
De mooie Romaanse kathedraal en het Byzantijnse kerkje Chiesa di San Pietro in Otranto zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Rij langs de kust zuidwaarts en je krijgt een prachtig vergezicht over de Adriatische Zee met hot springs in Santa Cesarea Terme en in Castro Marina de meest interessante kustgrotten in Puglia.
Torre Minervino werd in de 16de eeuw, tijdens de Spaanse overheersing, in opdracht van Karel V gebouwd. Een rij van torens langs de kust zorgde ervoor dat invasies vanop zee snel doorgeseind konden worden.
Tip: Probeer in mei te reizen, want dan staan de bloemen te geuren en te kleuren, ontwaakt het landschap, wordt je aandacht getrokken door het gekwetter van ontelbare zwaluwen en pronken de olijfbomen met hun kronkelende stam.
En nog even dit… In deze periode zijn er weinig of geen toeristen te bespeuren… dus veel plaats en rust om optimaal te genieten van het landschap, eten, wijn, de onbegrensde vriendelijkheid van de bevolking en niet te vergeten van mekaar. Voor herhaling vatbaar!