Milaan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Milaan, Italië

Gepubliceerd: 07 aug 2012
0

Haal je beste hakken of designergympen maar uit de kast en verhoog nog snel even je kredietlimiet – we gaan shoppen in Milaan, de onbetwiste mode- en designhoofdstad van de wereld. Vijf Milanese creatieven wijzen de weg.

Columbus Travel
Columbus Travel


Fotografie Triennale

Mode en design musts

Een lokale grap: wat wordt er in Milaan onder de Heilige Drie-eenheid verstaan? Prada, Versace en Armani. En daarmee bedoelt de Milanees maar te zeggen dat zijn stad anders is. Je vindt hier niet het het Italië van de verbeelding – land van elegante maar vervallen stadspaleizen en lome, drie uur durende middagmaaltijden – maar het Italië van de toekomst. De 1,6 miljoen inwoners tellende metropool is al decennialang de economische motor van het land. Tijd is hier geld en werk gaat boven alles. De enorme industrieparken die het middeleeuwse stadshart omringen en de gejaagdheid van de locals mogen op het eerste gezicht niet uitnodigen tot een citytrip, maar de kracht van Milaan schuilt in zijn tomeloze energie. Als zakencentrum trekt de stad niet alleen bankiers en grote modehuizen, maar ook talloze kunstenaars, fotografen en industrieel ontwerpers, die hun creativiteit botvieren in boetiekwinkels, galerieën en een nachtleven zonder weerga in Italië. En daarmee beloont Milaan bezoekers met een zeldzaam goed: een gezonde dosis creatieve energie.

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 28

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
De 15 goedkoopste vliegtickets van deze week

30 aug 2016, Als reiziger wil je natuurlijk het liefst elke kans grijpen om een nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wil jij nog graag een mooie citytrip of verre reis boeken om naar uit te kunnen kijken tijdens de regenachtige herfst? Boek dan snel één van de ...

0
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Wereldreis met Emirates first class voor 300 dollar? Het kan!

24 dec 2015, Wie niet rijk is moet slim zijn, moet reisblogger Sam Huang hebben gedacht. Tijdens zijn reis van drie weken bezocht hij elf steden, zeven landen en vijf continenten en vloog hij first class. Dit alles voor maar 300 dollar!

0
Reisnieuws
Gratis eten in Milaan

22 mei 2009, Milaan staat bekend als trendy modestad, maar heeft tijdens deze economische crisis ook iets anders te bieden. Om de terrassen te vullen en de concurrentie aan te gaan in deze onzekere tijden, bieden veel bars gratis hapjesen soms zelfs hele buffe...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.