Lombardije en de meren foto's & tips

Parma kaas

Parma kaas (gemaakt in Lombardije en de meren)
Door: pdanielse
Tijdens een studiereis naar o.a. Parma dit jaar, bezochten wij een kaas fabriek.
We krijgen eerst uitleg en lopen dan de kelder in. Hier wordt de avond en de ochtend melk in enorme, platte bakken gedaan, de room gaat erop drijven en dan wordt dat eraf gehaald. De melk gaat in de kaasvormen, nadat het eerst in een soort grote koperen kom heeft gedraaid. De kaasvormen stabiliseren een paar dagen en dan zijn ze stevig. Ze gaan dan in een pekelbad voor 21 dagen. Hierna worden ze opgeslagen om te rijpen. Dat duurt 2 a 3 jaar. En elke week worden ze gedraaid. Dat gebeurt trouwens machinaal. Er liggen een enorme voorraad kazen in deze rijpingruimte.

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Lombardije en de meren inspiratie

Lago Lugano ligt op de grens van Italie met Zwitserland. Precies op de grens ligt Val d’Intelvi (het balkon van Italie). Dit "balkon" is meer dan de moeite...

>>

In 39 of 48 haarspeldbochten naar 2758 meter hoogte! Deze verharde bergpas, één van de hoogste van Italië (o.a.de Col de l’lséran is hoger), is vanaf...

>>

Vanaf het kasteel van Vezio kun je van dit mooie uitzicht van het Comomeer genieten. Dit is een prachtig gebied met ontzettend veel dingen te doen en te zien...

>>

7 reacties bij foto met tip "Parma kaas"

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Mooie en aparte opname!

movos

Door: movos • Geplaatst op

MMMM...lekker!! Originele, mooie foto!!

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Die rijen geven een leuk effect. Ook interessante informatie !!

ejfovermaat

Door: ejfovermaat • Geplaatst op

Erg abstract !! Verder sluit ik me aan bij Paul.

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Hoewel ik geen kaas lust, vind ik het toch een leuke foto!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.